Další úspěch rekordmanky z Prahy

Neděle 1. března 2020. V Tokiu se beží maraton. Pro Lonah Chemtai Salpeterovou to byla svého druhu generálka na olympiádu, byť na ní nebude hostitelem maratonu japonská metropole, ale Sapporo.

 

Z důvodu příznivějších klimatických podmínek. Samozřejmě – stále předpokládáme, že virus nevirus, letní OH se budou konat. Tedy doufáme v to.

 

Kdo je Lonah?

 

Izraelská vytrvalkyně keňského původu. Žena, která se zapsala do análů Pražského mezinárodního maratonu. V ročníku 2019 zabila hned čtyři mouchy jednou ranou:

 

  • vyhrála ženskou část maratonu
  • časem 2:19:46 vytvořila- rekord tratě- svůj osobní rekord- izraelský národní rekord

 

Ten posledně jmenovaný ale prvního března padl. Ačkoli se tokijský běh konal kvůli koronaviru v omezeném formátu, nebyl otevřen pro amatérskou veřejnost, nic to nemění na tom, že Lonah si připsala další triumf. Maraton v Tokiu vyhrála. Čas 2:17:45 je novým izraelským rekordem a je to také její nejlepší osobní výkon.

 

Navíc, podíváme-li se na aktualizovanou stránku na serveru  Runnersworld.com, zjistíme, že Lonah zaběhla v Tokiu historicky osmý nejlepší čas. Což zvyšuje její šanci na olympijskou medaili.

FOTOODKAZ

Tři nejlepší běžkyně Tokijského maratonu 2020. Uprostřed vítězka Salpeterová, po obou stranách dvě Etiopanky, vlevo druhá Dibabaová, vpravo Kebedeová./ZDE

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 1.3.2020 13:35 | karma článku: 8,82 | přečteno: 399x