Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M46i23l52a17n 46R71a49d49e46k

10. 3. 2015 19:21

Ja s vama naprosto souhlasim, dokonce jsem pred lety napsal dva takove clanky o Hance a Tonce, ale pokud neposleme Chucka Norrise s Rambem tak je bohuzel jeho zivot v rukou bozich

0 0
možnosti
BL

tak určitě máte pravdu, že přirovnání s jízdou na motorce 200 km rychlostí trochu pokulhává. A podle mně se nemýlíte ani v tom, že stát nemůže dělat skoro nic a zřejmě by nemohl ( a dokonce neměl ) zaplatit ani to výkupné. Také nemůžeme vědět, nakolik si ten pán vůbec nárokuje pomoc. Třeba měl pro tento případ někde u sebe přichystané "rychlé řešení",kdo ví. Zkuste se ale zamyslet, jak by vypadal svět, nebýt lidí, kteří jdou do rizika... Toliko k osobní odpovědnosti,více v předchozím příspěvku.

No a k roli státu se jen zeptám, jak by se tedy přesně měl stát (resp MZ) podle Vás zachovat? Mlčet? Říci, že je to jeho problém?

No, není to snadné, ale je fakt, že si mohou být téměř jisti, že dál než k verbální pomoci a nějakým jednáním ani nebudou muset sáhnout..

0 0
možnosti
BL

Dobrý den všem, já také souhlasím s autorem a moc se mi líbí i příspěvek pana Hermánka, s návrhem "připojištění". Stát se zde angažovat musí, je to jeden z důvodů, proč existuje. Nyní již víme víc, 49-letý kuchař, koordinátor cateringových služeb. Co se týká jeho osobní odpovědnosti- působí tam dlouho, o rizicích musel vědět, nicméně..Na celou věc lze pohlížet i tak, že si položíme třeba otázku: "Co je vlastně práce bez rizika?" Mají např. noční (ale i denní koneckonců..) personál herny, benzinky, nebo i policista v některých oblastech méně nebezpečná povolání? Ona třeba samotná práce na ropné plošině na moři je také dosti riskantní záležitost. Kdyby se nikdo těmto věcem nevěnoval, asi bychom se divili, za kolik tankujeme PHM. A aby se jim někdo věnoval, musí dostat za to riziko zaplaceno. Trh takto funguje, no. Já mu nic nezazlívám a přeji mu happy-end. Byl bych i pro zaplacení výkupného, ovšem víme, kam to vede..

0 0
možnosti

Stát - ministerstvo zahraničí vydává seznam zemí, kam nedoporučuje cestovat. Pak by mělo platit, že tam jede každý na své riziko. Jenže nakonec se stát stejně za ně postaví...

1 0
možnosti
JC

Škoda, že podobné úsilí nevynakládá vláda na navrácení dvou nevinných českých chlapců, kteří jsou již cca 4 roky zadržováni na základě nepodložených tvrzení v Norsku. I kdyby matka nebyla v pořádku, pořád jsou to naši občané a proto by vláda neměla nechat vše na úředníkovi Kapitánovi, ale vyslat jako do Lybie, dva zkušené diplomaty se znalostí prostředí a mající příslušné kontakty.

2 0
možnosti

Nic proti tomu pomáhat, ale nebylo by lepší si počkat, až budeme mít více informací, o co jde? Autor píše, že ještě ani nezná jméno, natož za jakých podmínek se tam dostal, co tam dělal a jestli byl skutečně unesen a už chce řešit problém! Jak, když vlastně nic neví?

Pokud jde o lidi, kteří se vydají vydělávat do míst, kde reálně hrozí nebezpečí útoku, musí si být vědomi rizika a rozmyslet si, zda jim ty peníze za to stojí. 

Stát se angažovat bude, nejspíše přes jiné státy, nic proti tomu, ale kdo z vás by do té Libye jel?

0 0
možnosti
Foto

Ale vždyť přesně o tomhle je článek. Budeme nejdřív zkoumat jak požár vznikl nebo jej nejdříve uhasíme?

Váš druhý odstavec se dá vztáhnout na cokoliv i na vycházení z domu.

Asi by jel málokdo, ale to nemění nic na tom, že stát by se angažovat měl.

3 0
možnosti
Foto

Popravdě řečeno, pane kolego, když jsem četl článek pana Kroupy, souhlasil jsem s ním a nyní, když čtu článek Váš, souhlasím s Vámi.

Což je samozřejmě nesmysl, protože tak to nejde.

A tak řeknu třetí, kompromisní návrh. Člověk, který se vydává na takto riskantní misi, by měl mít uzavřenu velmi drahou komerční pojistku, ze které by se náklady na jeho hledání hradily.

Pokud pojedu na dovolenou a budu mít uzavřenou jen běžnou cestovní pojistku a budu provozovat nějaké riskantní adrenalinové sporty, pak mi sice život budou zachraňovat jaksi "automaticky" a humanitárně, ale pokud to pojistka nepokryje, tak to cvakám ze svého.

A to samé by mělo platit i pro toho, kdo do riskantních končin světa jede vydělávat peníze. 

Jede tam přece proto, aby peníze, které tam vydělá výrazně převyšovaly jeho domácí příjem a proto by, jak už jsem napsal výše, měl být řádně pojištěn.

4 0
možnosti
Foto

A co možnost, že jej opravdu vyslal stát? Nikdo nic neví, ale každému je vše jasné.

Jinak s tou pojistkou v podstatě i souhlas, ale pak by to mělo platit všude a dojdete k tomu, že vlastně stát nepotřebujete, že můžete vše řešit v soukromoprávních a obchodních vztazích.

2 0
možnosti
PU

P54e80t73r 61U49h50e63r

10. 3. 2015 8:31

Naprosto rozumný názor.

6 0
možnosti
  • Počet článků 4827
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 835x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal