Další hlas pro Naamu. Od jeruzalémského patriarchy

Konkrétně od Theofila III., nejvyššího představitele řecké pravoslavné církve v Jeruzalémě. Ten byl v uplynulém týdnu (18-24/11) v Moskvě, kde mu byla udělena Cena patriarchy Alexije II.

 

Host z Jeruzaléma se setkal s prezidentem Putinem, s nímž podle serveru Arutz ševa hovořil také o vězněné izraelské občance Naamě Issacharové (7 a půl roku žaláře za 9,6 gramu konopí nalezeného v odbaveném zavazadle při návratu Naamy z Indie do Izraele s přestupem v Moskvě).

 

Podle informace zmíněného serveru se patriarcha před odletem do Ruska setkal s matkou Naamy, seznámil se s jejím příběhem a slíbil, že bude usilovat o její propuštění. V Moskvě pak předal Putinovi osobní dopis od paní Yaffy Issacharové a požádal ruského prezidenta, aby Naamě udělil milost.

 

Snad jeho hlas přiměje ruského prezidenta, aby se zachoval lidsky, Naamě milost  opravdu udělil a vrátil ji domů.

 

Cenu patriarchy Alexije II. (předchozí nejvyšší představitel pravoslavné církve v Rusku) uděluje Mezinárodní veřejná nadace pro jednotu pravoslavných národů za mimořádnou činnost v oblasti posilování jednoty mezi pravoslavnými křesťany a za podporu a propagaci křesťanských hodnot v životě společnosti. Theofilos III. byl dle webu jeho patriarchátu oceněn za obětavost a neutuchajících úsilí v ochraně a podpoře jednoty pravoslavné víry.

FOTOODKAZY

Theofilos III. s Putinem a patriarchou Moskvy a celé Rusi Kirillem (má bílý koukoulion - obřadní čepec na hlavě)./ZDE

Naama/ZDE

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 24.11.2019 11:45 | karma článku: 10,18 | přečteno: 151x