Břetislav Olšer: Šokující diskreditace (sebe sama)

• Je jistě možné být přesvědčen, a přesvědčovat o tom ostatní, že co Ukrajinec, to nacista, fašista, banderovec, antisemita. Je jistě možné být přesvědčen, a přesvědčovat o tom ostatní, že všichni Ukrajinci, počínaje premiérem Jaceňukem a konče posledním kyjevským bezdomovcem, se navzájem zdraví zvednutím pravé paže. Něco by však možné být nemělo.

Nemělo by být možné vzít text historického mezinárodního dokumentu, vědomě zfalšovat jeho obsah a ten vydávat za pravdu Pokud to někdo snad udělá jako internetový publicista, nemělo by být možné, aby se jako internetový publicista doživotně nezkompromitoval.

 

Něčeho takového jsme v těchto dnech na blogu iDNES svědky.

 

Osmadvacátého srpna 2014 jsme byli administrátorem blogu upozorněni na to, jak psát na téma války na Ukrajině:

 

Přátelé, mnoho z vás se věnuje válce na Ukrajině. Blogy k takto závažnému tématu by měly pracovat s relevantními informacemi, případně jasně odlišit ověřená fakta od vlastních či ozdrojovaných domněnek, tvrzení a názorů. Proto si dovolím připomenout Kodex blogera: Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit... Děkuji Jan Dvořák“

 

V souvislosti s tím, co praví kodex blogera (viz věta napsaná kurzívou v předchozím odstavci) je možné dojít k závěru, že bloger nesmí záměrně falšovat historické dokumenty a takto upravené pak na blogu vydávat za dokumenty autentické čili pravdivé.

 

Pro kolegu Břetislava Olšera a jeho multitematické články to zřejmě neplatí. V neděli 14/9 publikoval text „Kdo se směje naposled, směje se nejlíp; Poláci musí polská jablka?“, v jehož závěru se dopustil něčeho, co si žádný bloger a tím méně žurnalista nesmí dovolit. V bohaté diskusi k tomuto článku s výjimečnou čteností a excelentní karmou (co je to platné, když obsahuje autorem vědomě vykonstruované lži) už o tom zmínky byly: ve finální pasáži „PS“ předkládá pan Olšer čtenářům „znění části závěrů ´Krymské konference´, které spojenci … podepsali 1. února 1945“.

 

Že se spletl v datumu, to mu budiž odpuštěno; Churchill, Roosevelt a Stalin podepsali tento dokument 11. února 1945. Co mu však odpuštěno být nemůže: ohavná manipulace se čtenářem, kdy se pomocí ubohé lži snaží nakydat na Ukrajinu tu nejodpornější špínu. Jak dokládám na níže připojených screenshotech, Břetislav Olšer úmyslně a účelově zfalšoval část textu spojeneckých lídrů z Jalty 1945, čímž se - pakliže se veřejně neomluví - nadosmrti zkompromitoval a diskvalifikoval jako bloger a novinář. Neboť se dobrovolně zařadil do galerie vědomých falzifikátorů a lhářů.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | středa 17.9.2014 12:30 | karma článku: 31,64 | přečteno: 2288x