Foto

Jak sedí přirovnání ke Kosovu? To si prosadilo mocí svou samostatnost (Luhansk, Donbas) a demokratický svět to uznal (až na výjimky) vzápětí.

JH

J13a39n 79H36r92u40š69k85a

28. 6. 2024 8:22

V Kosovu se objevila neoznačená Albánská armáda a začala občanskou válku?

Foto

Je zajímavý, že dneska se už nemluví o tom, že Finsko podporovalo hlavně Hitlerovský Německo. Oni spolu totiž dost kámošili. Se to nehodí nebo co? Až poté, co začali Němci ustupovat a prohrávat Finové otočili a pokračovací válce bojovali proti svým bývalým spojencům. Co mi to jen připomíná.......? Jo už vím. Slováci to vlastně měli stejně.

JP

Rumunsko, Itálie, Maďarsko, dokonce v podstate i Polsko. Všechny země byly nespokojené s výsledkem versaillskeho míru plus Trianonu. Proto se začlo porcování a bráni zpět . Když však podlehl lákání hitlerovych myšlenek i král ( naštěstí abdikoval ) UK, bylo nad Evropou opravdu hnědo -černo . Finsko bylo pod jařmem Ruska dust dlouho na to aby nevzalo zavdek někým kdo mu pomůže .

LU

"Situace dnešní Ukrajiny, které možná takoví lidé jako Robert Fico nebo Viktor Orbán navrhují, aby si vzala příklad právě z Finska v roce 1940, je nicméně diametrální odlišná, i když na první pohled by tu mohla být jistá podobnost."

Náte na tento trolling aj odkaz, alebo je to z vašej hlavy?

LU

Fico sa podpísal pod jediný mierový plán. A to ako jeden z prvých politikov sa podpísal začiatkom roka pod Zelenského mierový plán s dodatkom o celistvosti Ukrajiny vrátane Krymu.