Petice proti nošení roušek, Pražákům a jiné...

 Na facebook mně občas přijde žádost, abych podepsal nějakou petici. Uvádím některé z mnoha. Občas se mi zdá, že někteří z nás v urputném boji za zachování svobod v době pandemie přicházejí o rozum.  

Než se dostanu k té rouškové, uvedu pár xeno-pražských a protivládně – babišovských. Nejprve ty xeno-pražské: „Nechceme Pražáky na horách.“ Liberečtí horalé zde žádají PČR o zásah proti potencionálním přenašečům viru z Prahy. Byli to oni, kdo k nám přitáhli zhoubný virus, když se vyvalovali v italských Alpách. Teď jsou jim naše hory dobré, táhněte si zpátky do Prahy!

Další petice rovnou žádá: „ Uvalení karantény na Prahu.“ Tato petice volně navazuje na petici předchozí. Obě petice mi daly pochopit, že za šíření koronaviru nemůže nikdo jiný než Pražáci.

Nyní víme, kdo k nám novodobý mor přinesl. Naší vládě však jakoby pandemie přišla vhod, hlídači demokracie proto nelení a chrlí protivládní protesty: „Petice proti omezení pravomocí Parlamentu České republiky během nouzového stavu.“ Podle zpráv respektu.cz chtějí někteří členové vlády, na podkladě rozšířených pravomocí v době koronaviru, uskutečnit politický puč. Ano, pachatelem je hnutí ANO a samozřejmě jeho poslanci a členové vlády. Podobně, jako komunisté v roce 1948 nebo Pinochet v Chile, se tato strana snaží dostat veškerou moc do svých rukou, což by byl konec naší postklausovské demokratury a občanských svobod.

 

Na podobnou notu hraje i petice „Demokracie nesmí umřít na COVID 19.“ V Maďarsku vláda Viktora Orbána pod rouškou boje proti koronaviru takto odstranila celý parlament. Pokud maďarská vláda měla roušku, nevím nad čím se ti, kteří sestavili tuto petici pozastavují.

 

To, že za vše, kromě Pražáků, může Babiš, je nasnadě, a tak zde máme dvě protibabišovské: „Zastavme protiústavní praktiky Babiše,“ je jedna z nich a „Za okamžitou rezignaci premiéra a ministra zdravotnictví,“ je druhá. V té druhé nám přibyl navíc Adam Vojtěch. Protestuje se i proti ministru obrany Metnarovi, pravdou je, že jméno tohoto chlápka se pro mě na veřejnosti objevilo skoro poprvé. Co dělal dosud?

 

Vrcholem geniality petentů je slíbená „Petice proti vnucenému zakrývání obličejů na veřejnosti.“ Úžasné je její odůvodnění: „Násilně vnucené zakrývání obličejů na veřejnosti představuje hrubé potlačení základní lidské individuality a je v přímém rozporu s principy svobodné občanské společnosti a elementární lidskosti vůbec.“ Následně se v souvislosti s touto peticí píše o totalitě, manipulaci a oslavování „metod a praktik islámského státu, čínského komunistického režimu a dalších podobných ideologií neslučitelných s našimi evropskými hodnotami.“

Je jasné, že petici proti rouškám sepsali Pražáci ve spojení s chvilkaři, pražskou kavárnou a lepšolidmi, a proto – třikrát: hanba jim!

Po přečtení petice: „Pusťte tatínky k porodu“, kde potenciálně nakažení otcové žádají, aby byli připuštěni k právě rodícím se potomkům, jsem se rozhodl, že i já přispěji se svou troškou do mlýna. Sestavím „Petici proti peticím“! Zatím jsem žádnou z uvedených písemně podaných žádostí nepodepsal. „Petice proti peticím“ bude první.

https://www.petice.com/petice_proti_vnucenemu_obliej_na_veejnosti

I velikonoční zajíček nosí roušku.

 

Autor: Jan Lněnička | pondělí 6.4.2020 17:03 | karma článku: 26,40 | přečteno: 1148x