Lidé na sociálních sítích nejsou pro Zemana dost dobří.

 Nemíní s nimi vést dialog, to pan prezident oznámil ve svém posledním projevu na Štěpána. Návrat k vánočním projevům jako za první republiky byl nesmysl.  

Jednak postkomunistická současnost nemá s první republikou téměř nic společného a jednak pan Zeman má k prezidentu Masarykovi dál, než já k Marku Twainovi. Jen sebevědomí má na rozdávání. Ve svém projevu Tomáše Garrigue Masaryka zmínil, přiřkl mu větu: „Myšlení bolí.“ Jestli tuto větu TGM někdy řekl, nevím, ať ji najde Ovčáček. V nadcházejícím roce chce pan prezident všechny lidi vyráchat v myšlenkové bolesti.

 

Lidé na sociálních sítích nejsou lidi, jsme v podstatě stejný hnůj jako novináři, a protože novinářům bereme práci, jsme ještě větší póvl než oni. Jinak to byl dobrý projev, přesně v duchu instantních projevů za normalizace: nejprve chvála, kterou však kalí drobné nedostatky. Zvlášť pan prezident varoval před myšlenkami přicházejícími ze západu. Ano, ti nešťastní klimaalarmisté! Oni asi nevědí, že sluníčko někdy svítí a jindy nesvítí a že vítr duje a jindy je bezvětří. Vůbec ani nezaznamenali, že Grónsko byla zelená země až do té doby, kdy zamrzla a všichni umřeli.

 

Kdyby nebylo volání po obnovitelných zdrojích, neměli bychom solární barony! Kdo napsal zákon, který umožnil vznik solárním baronů, o tom se nemluví. Jsme prý na 162 místě při vydávání stavebních povolení. Můžeme se obávat, že někdo kvůli zvýšení naší reputace ve světě napíše nějaký nejapný zákon o vyvlastnění pozemků v rámci obecního blaha. Kéž se při psaní zákonů více přemýšlí. Vždycky je lépe déle myslet a méně konat.

 

Už to panu prezidentovi někdo řekl? Já nemohu, uvízl jsem totiž v sociální síti.

http://www.zemanmilos.cz/cz/clanky/vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana-610464.htm

Autor: Jan Lněnička | sobota 4.1.2020 19:36 | karma článku: 19,05 | přečteno: 563x