Důchodci a šmejdi

Šmejdy je označována skupina podnikatelů parazitujících na seniorech, nyní se do tohoto seznamu zdatně zapisuje tato vláda. Ceny stoupají. Důchodci, kteří si spořili, o své peníze kvůli inflaci přišli.  

Hlavní je vyrovnaný rozpočet a že prý bude na důchody pro příští generace! Tak je národu předkládán hlavní záměr této zlodějny. Vzhledem k tomu, že jsem tuto vládu označil také za největší dezinformátory, o tom pochybuji. Lapidárně řečeno: tato vláda lže, jako když Forum 24 tiskne; kdysi bylo na místě Fora 24 Rudé Právo.

 

Až kuriózní případ lži je „uvědomělý“ důchodce z Vysočiny, o kterém ve svém blogu píše Josef Nožička. Určitě se najde dost skutečných uvědomělých důchodců, kteří se nechají v dobré víře okrást, vždyť i prodejci hrnců na předváděcích akcích na důvěru seniorů spoléhají, přesto je víc, podle Zdeňka Bárty, těch „koblihových, kteří na podobnou vějičku neskočí.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snimky-z-fotobank-seniori-propagace-vlada-ods-eva-decroix.A230302_121116_domaci_imat

 

Ušetřené peníze stejně jako minulá tak i tato vláda rozhází na nesmyslné investice! Především na nové zbrojní vražedné systémy. Paní Černochová, lobbisté, zbrojařské firmy se mohou štěstím tetelit. V okolí Jílového se plánuje další nesmyslný projekt, kterým je dálnice D3, který zničí kouzelný ráz krajiny dolního Posázaví, vyčíslená investice byla před krizí 60 miliard, kolik to bude stát dnes? Přestože je navrhována mnohem levnější alternativa, pan ministr dopravy na setkání starostů v Jílovém u Prahy pravil: „Lepší řešení než D3 prostě neexistuje.“

 

Uvedením nesmyslné investice pro betonovou lobby jsem si přihřál svou polívčičku, ale chtěl jsem tím říct, že peníze eráru vysávají především ti, kteří jsou na ně nějakým způsobem napojeni, ať už to je pan Babiš nebo bratrstvo kolem ODS (úplatky se stále berou). Nakonec napojení politiky a podnikatelské sféry za vlád ODS vzniklo! Pan Babiš není jeho příčinou ale produktem.

 

Další problém je naprostá nepřítomnost levicových stran v poslaneckých lavicích. ČSSD, kterou jsem volil, se do parlamentu nedostala a se Šmardou v čele asi ani nedostane. Paroubkův projekt „Nespokojení“ je vzhledem k přítomnosti některých politických fosilií také mimo, takže volič levice nemá koho volit. Co tedy „koblihářům“ zbývá, než volit hnutí ANO? Tato situace je opravdu tristní!

 

Proč „hrdina od Kyjova“ premiér Fiala si vybral za oběť tak snadnou kořist jako jsou důchodci, proč nebere peníze tam, kde jsou? Odpověď je jednoduchá – ideologie. Alain Badiou k tomu říká:

 

Všechna opatření, která nám diktuje ekonomická situace, jsou uváděna jako naléhavá. Znamená to, že bohatí mohou nadále bohatnout, přičemž platí méně daní; že pracovní síly v podnicích mohou být redukovány pro častou nadbytečnost a prostřednictvím extenzivní restrukturace; že vše, co je veřejné, může být privatizováno a nepřispívat tak koneckonců k veřejnému blahu (což je ostatně v přesném slova smyslu „anti-ekonomická“ kategorie), ale k blahobytu bohatých.

https://sok.bz/clanky/2012/alain-badiou-znovuzrozeni-dejin

Stát se tedy nemá starat o lidi, ale o blahobyt bohatých, v tomto kontextu tedy vláda národní pohromy jedná správně. Důchod je přežitek.

Krádež byla schválena,

Dáme si koblihy?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | sobota 4.3.2023 19:50 | karma článku: 36,44 | přečteno: 1302x