Australská „spravedlnost“ naruby

Silniční cyklista Mathieu van der Poel si to pěkně odskákal u australského soudu za to, že mu dvě puberťačky klepaly na dvířka. Já bych je za to, pochopitelně jen obrazně, asi zabil.  

Namísto, aby blběnky dostaly za svůj hloupý prohřešek doma zaracha, dostal zaracha na 3 roky vstupu do Austrálie Mathieu van der Poel a k tomu mu jako návdavek přišili 1500 australských dolarů.

 

Opravdu hluboce s ním soucítím. Již od dob vojny, když jsem pro jistotu nespal a raději čekal, až se mazáci vrátí ožralí do kasáren, nesnáším, když mě někdo zbůhdarma vzbudí. Mám-li vstávat do práce v pět ráno, nebo když jsem přicházel po noční domů a někde sekali trávu, vylétl jsem jak čertík z krabičky a nebýt plotu, řvoucí sekačku bych sousedům omlátil o hlavu, a to jsem ani neměl před sebou 267 kilometrový závod!

 

Vůbec se mu nedivím, že také vylítl! Divím se tomu, že matka své ratolesti neumravnila, místo toho byla sprostá a zavolala policii, která cyklistu zadržela a ve čtyři hodiny ráno jej propustila. Mathieu van der Poel pak po 35 kilometrech závod vzdal.

 

Vysvětlovat, že každý před jakýmkoliv výkonem ať sportovním nebo duševním potřebuje klid, je zbytečné, i tak jsou nervy napnuté k prasknutí, a když vám do toho vstoupí, v tomto případě ve 22:30 hodin, neočekávané rušivé elementy, je dost jisté, že nezachováte chladnou hlavu, zvlášť jste-li sportovec. Člověk trénovaný na co nejlepší výkon. Kdyby byl na opačné straně dveří například kněží nebo osvícený budhista, prošel by incident zřejmě s úsměvem. Na druhé straně holky měly kliku, že se v pokoji netočilo porno.

 

Udivující je hlavně australská „spravedlnost“. Nevím, zda by mne maminka nechala ve čtyřhvězdičkovém hotelu jen tak pobíhat, možná ano, ale kdyby přišla na to, že jsem tropil alotria a dotčený by mi jednu vlepil, dostal bych od ní druhou.

 

Jenže svět se mění: zatímco velké problémy jsou bagatelizovány, z nepodstatné události se udělá problém téměř mezinárodního dosahu, z prapůvodní oběti se rázem stává viník a z viníků, či správně „vinic“, se stanou oběťi.

 

Vy, kdo s mým zpozdilým a asi i nekorektním názorem na celou věc souhlasíte, vraťte se zpátky do hrobů.

Tenhle svět není pro starý!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-scena-jak-z-lacineho-hotelu-incident-van-der-poela-s-divkami-je-i-na-videu-215503

Ilustrační foto

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | čtvrtek 29.9.2022 20:44 | karma článku: 32,74 | přečteno: 972x