Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

kašpar hauser

17. 6. 2009 8:42
Tak jako český národ nezavinil a nevyprovokoval válku,

Tak jako český národ nezavinil a nevyprovokoval válku, nezavinil a nevyprovokoval ani to, co se dělo těsně po ní. Kausalita tohoto vztahu je možná příliš přímočará, ale jasná.To proboha nemyslíte vážně. Toto je kauzalita možná přímočará, ale rozhodně zcela nelogická. Souhlasil byste s tvrzením, že tak, jako sověti nezavinili válku, nezavinili ani Katyň? A nebo, přihlédneme-li k  diskuzím o tom, kdo zavinil válku v bývalé Jugoslávii - vzhledem k tomu, že válku v Jugoslávii podle všeho nezavinil nikdo, nezavinil nikdo ani etnické čistky a genocidy, které se atm evidentně děly? Stejně jako Hutuové nezavinili vznik státu Rwanda, nezavinili ani masakry miliony Tustsiů? Co by to proboha bylo za svět, ketrý by uznával vaši logiku? Myslete prosím hlavou a obecně platně: každý nese zodpvědnost za své činy, bez ohledu na to, co předtím činil někdo jiný. Češi provedli krvavou etnickou čistku, a to v době, kdy už prostě válka nebyla. Dokud si to nepřiznáme, máme morální deficit.

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

17. 6. 2009 9:19
Re: Tak jako český národ nezavinil a nevyprovokoval válku,

R^ absolutni souhlas ! 1. jestlize mi nekdo zabil strycka, pak jestlize zabiji ja jeho vraha, mohu to uvadet jako polehcujici okolnost, ale asi nebudu exculpovan.......2. tema sudetskych Nemcu zivi jiz jenom extremisticke strany jako KSCM nebo Delnicka strana, eventuelne Bobo za ucelem populisticky formulovaneho zviditelneni na politicke scene. Rozumny clovek (pokud neni zrovna historikem zabyvajicim se Sudety, ti jsou angazovani profesionalne, nikoli politicky) pochopi, ze deti a vnuci Cechu a Nemcu by meli v multinarodni Evrope spolupracovat. Hledani krivdy a viny lze totiz zacit od sv. Vaclava a od tenkrat povinne dane o vysi 300 volu do Regensburgu rocne (P.S. pokud by se tato dan znova zavedla, mohli bychom tam poslat kazdy rok skoro vsechny poslance a senatory:-P)

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik