Zrušte sluchátka!

Kdysi kdosi vymyslel sluchátka, aby někteří lidé hlukem a hlasitou hudbou neobtěžovali okolí. Dnes je jejich funkce naprosto zbytečná.

Stačí nastoupit do metra, autobusu, tramvaje a máte stoprocentní jistotu, že tam někoho podobného potkáte. Vášnivého milovníka hudby. Zaujat jen sám sebou a kašlajíc na okolí, poslouchá svou oblíbenou hudbu. Má sice sluchátka, ale i přes ně slyší hudbu celý vůz metra / tramvaje / autobus.

Milovník hudby prostě nedělá nic napůl – chce to plné nasazení, plné zaujetí a nevšímavost, a hlavně plné volume. Má na srdci osvětovou činnost – duc duc hudbu pro každého, i těm, kteří si myslí, že se jim nelíbí.

Sice je poněkud tristní, když si musí sluchátka sundat, protože je pak poněkud zmatený, jako tuhle slečna, s níž chtěla mluvit spolujedoucí její maminka. Blbé i bylo, že na slečnu musela maminka křičet přes celou tramvaj, jako když křičíme na nahluchlé babičky a dědečky. Ale že by slečna v takhle mladém věku měla v nepořádku sluch? Ne ne, o tom ona sama určitě pochybuje a vášnivě by se přela, že ona má sluch v pořádku. Stejně jako všichni, přes jejichž sluchátka mohou hudbu (i když, hudbu...) slyšet všichni na dvacet třicet metrů okolo.

A proto volám – zrušte sluchátka! Jsou zbytečná. Ať zas raději mládež vytáhne své přenosné audio s reproduktory, bez sluchátek – protože to vyjde nastejno.

(Pro méně chápavé – ano, jsem ironický.)


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lipšanský | úterý 18.9.2007 7:59 | karma článku: 10,57 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Jan Lipšanský

Když se ze zábavy stane kšeft

5.10.2012 v 10:57 | Karma: 14,42

Jan Lipšanský

Jak se mění význam slov

6.6.2012 v 12:51 | Karma: 18,81

Jan Lipšanský

Teď, když máme, co jsme chtěli

14.11.2011 v 8:57 | Karma: 17,14