Paroubek měl pravdu

Není to ani dva měsíce, co Jiří Paroubek tvrdil, že tanečky Vlastimila Tlustého kolem reformy jsou jen zástěrkou, ale až se bude hlasovat, půjde v jednom šiku. A ejhle, Paroubek měl pravdu. Všimli jste si?

K české politické scéně se příliš často vyjadřovat na tomto blogu nemíním, ale tohle hraní si s lidmi této země a jejich důvěrou mne skutečně sem tam naštve více, než je zdrávo.

K čemu všechno to mlžení klem reformy bylo? Lidé měli pocit, že i v ODS jsou protichůdné názory. Vždyť kvůli tomu dokonce zasedala rada ODS, či co! Určitě to byla těžká krize uvnitř strany.

Ale houbeles. Ať si myslíme o Jiřím Paroubkovi, co chceme, inteligenci mu upřít nelze a už několikrát se stalo, že jeho někdy sice emocionální výkřiky se posléze splnily.

Výsledkem snah pana Tlustého bylo, že naprosto znepřehlednili samu podstatu a základ. Kdo z nás teď vlastně ví, o čem je reforma? Oč v ní jde? Jaké jsou v této chvíli jednotlivé body a jaké se třeba měnily a modifikovaly? Asi málokdo.

Ptal jsem se na to včera kolegy z Vysoké školy ekonomické. Říkal mi, že z legrace si reformu na jedné hodině skutečně rozebrali. Vyšlo jim, že celkově jde o zbytečnou akci, jejímž pouhým jediným výsledkem bude celkové zvýšení daní.

Ale pro nás prostý plebs už je nachystáno reformní divadlo. Bude se odehrávat v parlamentu, zase zde vystoupí jako jazýček na vahách duo komiků Melčák – Pohanka, a voliči ODS budou spokojeni, že stranická jednota zvítězila nad rozumem i opozicí.

Protože rozumná diskuze nad reformou v této zemi dodnes nezazněla.

Autor: Jan Lipšanský | úterý 21.8.2007 7:05 | karma článku: 21,01 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Jan Lipšanský

Když se ze zábavy stane kšeft

5.10.2012 v 10:57 | Karma: 14,42

Jan Lipšanský

Jak se mění význam slov

6.6.2012 v 12:51 | Karma: 18,81

Jan Lipšanský

Teď, když máme, co jsme chtěli

14.11.2011 v 8:57 | Karma: 17,14