Kuřáci, voníte!

Pobavily mne reakce v diskuzi na můj včerejší blog Kuřáci, smrdíte! Dozvěděl jsem spoustu nových výmluv, i to, jak se dá odvést diskuze od podstaty problému.

Pokusil jsem se včera vysvětlit, že kuřáci nejen otravují lidem život (a to doslova!), ale také obtěžují zápachem. A ejhle, objevily se hnedle rozhořčené texty, že alkoholici, bezdomovci, lidé, kteří se potí a nepoužívají antiperspiranty (přitom se potí každý člověk, jde o normální tělesnou reakci), i příliš navoněné dámy také smrdí.

To je hezké – tak místo, aby mi obhájci kouření vysvětlili, zda chápou, jak obtěžují druhé lidi, dozvím se, co smrdí jim. Jednomu diskutujícímu dokonce smrdí káva. Jenže většinou ti alkoholici, co lezou do tramvaje, i ti bezdomovci, a často i ti zpocení, jsou také kuřáky, takže ten pach se mísí byť u jediného člověka.

Ještě že nežijeme ve středověku – tam žádné antiperspiranty neměli a koupali se v lepším případě jednou za týden, jindy jednou do měsíce. Ale pravda – také neměli cigarety, protože za ty vděčíme až úplnému konci 15. století, kdy Kryštof Kolumbus objevil Ameriku a odtud se časem začal dovážet tabák...

Nebo ještě že ti karatelé nechodí na skupinové výlety nebo třeba lyžovat. To se vám člověk zpotí, ani neví jak. Nebo že ti karatelé nepracují na nějaké stavbě – těžko chtít po takovém dělňasovi, aby si na stavbě každý den měnil sedm košil a po každé položené cihle se šel osprchovat.

Podívejte, celý ten humbuk s házením špíny na druhé, je sice hezký úhybný manévr, ale úhybný. Pořád tvrdím, že většina kuřáků je netolerantních (se skutečně tolerantním kuřákem jsem se setkal jen s jedním, a to mojí tchyní, která je skutečně ohleduplná), že cigaretovým kouřem otravují druhým lidem zdraví a život a pomalu ty druhé zabíjejí, a že tím cigaretovým kouřem ještě smrdí lidem do domácností, na ulici, na zastávkách a v restauracích.

Dlouho jsem přemýšlel, zda kuřáci voní – k čemuž ony diskusní příspěvky nepřímo vybízely. Ale ne, prostě nemohu jinak. I kuřáci smrdí a jejich smrad je o to horší, oč je cigaretový dým vražednější.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lipšanský | pátek 24.8.2007 7:15 | karma článku: 24,47 | přečteno: 1905x
  • Další články autora

Jan Lipšanský

Když se ze zábavy stane kšeft

5.10.2012 v 10:57 | Karma: 14,42

Jan Lipšanský

Jak se mění význam slov

6.6.2012 v 12:51 | Karma: 18,81

Jan Lipšanský

Teď, když máme, co jsme chtěli

14.11.2011 v 8:57 | Karma: 17,14