Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

krásný popis třídy 8-o ale naprosto s Vámi souhlasím, sejde se skvělá parta na stejné startovní čáře, jen na tu čáru někteří ani nedošli a nedojdou ani s deseti asistenty. Ať mi nikdo netvrdí, že se jedná o levnější variantu. Učitelé se začnou ozývat, ale asi už i nyní je moc pozdě, vlak je rozjetý a rychlobrzdou nebyl vybaven. Ono na tom nejlepší je to, že nikdo nic pořádně neví, všichni tápou a dotápou při optimistickém pohledu do školství (učím 12 let na neexistující zš praktické) tak na konci března, kdy vše bude oficiálně oznámeno s velkou pompou. A pak budou muset za těch pět měsíců přebudovat to, co mělo padesátiletou tradici a prošlo zkouškou docela tvrdou.

0 0
možnosti
Foto

K72a47r73e50l 81C15a95c36h

4. 9. 2015 15:03

Co dodat. Stále platí a asi bude platit i nadále : Kdo něco umí, ten se tím živí. Kdo se tím neumí živit, ten to učí. A kdo to neumí ani učit, ten to řídí.

1 0
možnosti
MZ

Dokud se nebudou hlasitě ozývat učitelé, tak koncepce inkluzivního vzdělání svá propagandistická sluníčka najde.

Ze své krátké praxe (2,5 roku před středoškolskou třídou), jinak vzdělávání dospělých, výuka na kurzech  si nedokáži představit smysluplnou výuku ve třídě s jediným asistentem. Mám k tomu dvě základní výhrady:

- asistent je permanentní rušivý element, něco jako sbíječka za okny, vždy se najde několik jedinců, které bude rušit ze soustředění, každý jeho pohyb odvede pozornost třídy jinam. Pokud bude mluvit, bude ho učitel překřikovat?

- děti jsou velmi vnímavé k jakýmkoliv byť i náznakům nespravedlnosti. "Proč bych to měl dělat sám, když Tondovi furt někdo pomáhá?"

1 0
možnosti
Foto

Vždycky...když na něco nejsou finance, musí vláda přesvědčit své voliče, že jiná varianta je nejen levnější, ale i lepčejší :) Za blog R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
speciální pedagog

Seznam rubrik