Vyhazov za snahu očistit církev?

Církevní soudce Jan Rozek.rozjel iniciativu Pro čistou církev, která nabízí služby a pomoc všem obětem sexuálního násilí v církvi. Před dvěma týdny jej brněnský biskup z funkce odvolal s odůvodněním ztráty dobré pověsti.

Trochu o připomíná bolševické čistky, kdy lidé nepohodlní režimu byli ze svých míst odstraněni  bez nějakého rozumného odůvodnění a vysvětlení, bez dokázání jejich profesního selhání. Protože odvolat někoho s argumentem že ztratil dobrou pověst když dotyčný pouze pomáhá obětem zneužívání, to je opravdu na pováženou. Jako když se vracíme do minulosti.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-postoj-kardinala-duky-kvuli-sexualnimu-zneuzivani-chce-zmenit-zakon

Když uvážíte prohlášení kardinála Duky, který o vatikánském summitu proti sexuálnímu násilí prohlásil, že je to poněkud hysterické (zkuste o iniciativě svého nadřízeného mluvit jako poněkud hysterické záležitosti a poletíte hned) tak je  skutečně nepopiratelné, že snaha  tyto případy v Česku zametat pod koberec je skutečně nepřehlédnutelná. Stejně jako zde v diskuzích, kdy sebemenší kritika některých nešvarů v církvi

je okamžitě vykládána jako nenávist k víře potažmo křesťanům. Podobně bolševik každou známku nesouhlasu nebo kritiky označil za projev nenávisti  k pracujícímu lidu.

Stejné metody, stejná rétorika, jen  mírný lexikální posun

Nu je vidět že soudruzi, tedy pardon, že obhájci víry, to mají dobře naštudované…

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/novy-postoj-kardinala-duky-kvuli-sexualnimu-zneuzivani-chce-zmenit-zakon-67474?dop-ab-variant=7&seq-no=1&source=hp

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 7.3.2019 10:51 | karma článku: 36,25 | přečteno: 4342x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53