Vraždit kvůli bezpečnostním rámům?

Když se dočtete ve zprávách, že nějaký mladý Palestinec byl schopen vraždit kvůli takové maličkosti, jako je instalace bezpečnostního zařízení, napadne vás, že ti arabové jsou fakt blázni.

Pak si pustíte jiné zpravodajství a zjistíte, že nešlo jen o bezpečnostní rámy, ale že osm z deseti vstupů do chrámu bylo uzavřeno. To už je vážné omezení přístupu, ale pořád by rozumný člověk řekl, nic z čeho by se jeden zbláznil.  Třeba racionálně založený ateista by tak určitě uvažoval, protože si neumí představit, že nábožensky založeného člověka naopak vědomí, že se nebude moci pomodlit, asi dost rozhodí.  Přepnete ještě na jiný kanál a tam je zpráva upřesněna v tom, že do chrám smějí jen ženy a muži starší padesáti let. Takže mladí muži se musí modlit venku. To už je na hlavu. Copak chlap nad padesát nemůže být nebezpečný? A muslimka ve svých hábitech se nemůže snažit propašovat zbraň? Vždyť to je jeden z argumentů evropských odpůrců toho, aby nám tu muslimky běhaly v hábitech. Takže to spíš vyznívá jako pěkná buzerace.

Ale i kdyby ten mladík nebyl  nábožensky založený, už jen představa, že mu někdo omezuje jeho práva vstoupit do mešity, by ho mohla fakt naštvat. Nic ho však neomlouvá, aby vztáhl ruku na život jiných, natož pak dětí. V tom bych byl nekompromisní a život za život, to bych ho nelitovala. Spíš je překvapující, že vojáci vtrhli i do jeho domova, aby potrestali rodinu a nařídili demolici domu. Vzpomínám když byl útok na dvojčata v New Yorku, bylo rodině Bin Ládína umožněno, aby opustila USA a nebyla tak vystavena případnému lynči rozzuřené veřejnosti, protože už bylo známo, kdo za katastrofou stojí.Tak proč naopak jiná rodina byla tak potrestána? Napadá mě jen text jedné písničky:Neřešte to pane tohle nemá  řešení…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | pondělí 24.7.2017 16:10 | karma článku: 19,18 | přečteno: 1102x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53