Už aby mi bylo šedesát!

Následující informace mi dorazila e-mailem od velmi dobré kamarádky-pochybuji, že by mi chtěla poradit špatně nebo dokonce uškodit mému zdraví. A tak se s vámi o ty povzbudivé zprávy ráda podělím.

 

Ovšem nakolik je možné to brát vážně musíte posoudit sami-možná by se to hodilo spíš na apríla, ale v tom předvolební prezidentském klání trochu legrace neuškodí. A možná to změní  náš pohled na virózy  pana prezidenta.Každopádně po přečtení tohoto článku mě úplně  přešel strach ze stárnutí a už se nemůžu dočkat, až mi bude šedesát.

TRENDY VE SVĚTĚ VĚDY-NAŠE ZDRAVÍ

Konečně je mi 60! To se musí pořádně zapít!

Také máte doma seniora, který denně popíjí nějakou lihovinu?

Nezazlívejte mu to, dělá pro své zdraví to nejlepší, co může.

Bylo zjištěno, že po dovršení šedesátky  jako by docháze|o k zásadní změně: alkohol se z nepřítele mění ve spojence. Ovšem jen u těch lidí, kterým v požívání ,,ohnivé vody" nebrání nějaké choroby. Zdravému člověku začíná pár každodenních panáků kořalky či jejich ekvivalent ve víně a pivu velmi svědčit.

Na univerzitě v americkém Texasu snesli až překvapivě mnoho důkazů, dokládajících toto tvrzení. Mírné dávky alkoholu u zdravého jedince podporují práci srdce a vůbec oběhové soustavy, zřejmě funguje jako prevence Alzheimerovy choroby a možná dokonce stařecké cukrovky.

Úplnou novinkou pak je poznatek, že alkohol v pokročilém věku oddaluje vznik demence a posiluje paměť!

,,Lehká a střední konzumace alkoholu také prokazatelně zlepšuje epizodickou paměť," říká autor studie Brian Downer.,,Rovněž je spojena s větším objemem hippocampu (část mozku)."

Výsledky studie naznačují, že lihové nápoje iniciují regeneraci buněk hippocampu a stimulují tvorbu chemikálií zapojených do poznávání a zpracování informací v mozku. Senioři se díky alkoholu také lépe učí! ,,Jinak ale pořád platí, že častější popíjení pěti a více panáků denně u mladších |idí mozek  naopak ničí," varuje Brian Downer.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 18.1.2018 18:05 | karma článku: 24,63 | přečteno: 2073x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53