Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Pálková velice se omlouvám ale nikde nemohu najít nic o tom věhlasném profesoru Berdtke. Google mi stále zobrazuje odkaz na nějakého německého hudebního textaře Bradkeho, který se mimo jiné zabýval i mytologii ale profesot, ThDr tam nikde není. Mohla byste mi poslat nějaký odkaz. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Protože mi to nedalo klid, tak jsem hledal a hledal a našel. Hans Bardke, východoněmecký luteránský teolog, zemřel v roce 1975 v Leipzigu. Ta kniha vyšla v překladu v ČSSR v roce 1988, ovšem originální název je poněkud jiný, protože ten český se v jeho bibliografii nevyskytuje.

No jo, já hledal uznávanou kapacitu a nakonec je vše jinak.

1 0
možnosti

Suvereni staty suverene rozhodli. Vase kritika je bezprdmetna, pani Palkova. Take nebudete v organizaci ktera vam nevyhovuje. At jsou duvody jakekoliv.

1 0
možnosti
Foto

to není kritika--jen informace- jako pacifistka nemám radost že stát z mých daní financuje třeba armádu-ostatně z daní většiny ateistické české populace stát vyplácí vyrovnání církvím-nevyhovuje to spoustě lidí-proč ateisté mají platit náboženským skupinám?

0 0
možnosti
Foto

Paní Pálková, největší problém sdělovacích prostředků a hlavně těch hlavních je, že vše zjednodušují. To se pak není možné divit, že lidé snadno sednou na lep nepřesnostem. Je tomu tak i v tomto případě. Pokud byste činnost OSN a UNESCO sledovala dlouhodobě a podrobně, věděla byste, že tyto dvě organizace v současnosti už fungují pouze jako ždímačka peněz z členských států. Píšete o humanismu, jenže konkrétně u UNESCO je jejích činnost tak neprůhledná, že nikdo vlastně neví kam ty peníze jdou. A sledujeme li křivku chudoby v Africe či Asii ale budete se divit i v Evropě, pak tato neustále roste. Stejně jako rostou fondy do UNESCO putující. Zatímco počty dětí, žen a starců umírajících hlady a z důvodů nemocí neklesají, dokonce mírně rostou, zatímco kulturní dědictví, která nám zanechala historie chátrá a je ničeno, UNESCO a OSN směřují svůj zájem k politikaření a falšování historie. To jsou fakta, která si můžete snadno ověřit na jejích stránkách.

Jaký je tedy důvod pro další setrvávání v této organizaci?

7 0
možnosti
Foto

Asi proto, že všichni vidíme v přímém přenosu, co to dělá s GB, když se snaží vystoupit z EU, jaké to přináší náklady. A hlavně nic lepšího než OSN a její Chartu jsme nedokázali nic lepšího vymyslet. A nebo se chcete vrátit ke stavu, kdy síla předchází právo.

0 0
možnosti
Foto

uvítal bych, kdybychom se k uvedeným dvěma státům připojili

10 0
možnosti
Foto

jasně téměř dvě stě zemí se mýlí ale my tři králové jediní víme co je pravda

s USA na věčné časy a nikdy jinak;-)

0 3
možnosti

Důvod vystoupení: "UNESCO zařadilo místa spojená s judaismem k palestinskému dědictví". Jak to má souviset s těmi zdmi a ty zdi a UNESCO jak souvisí se vzděláním chudých zemí. Takže tři až čtyři články v jednom? nebo tam souvislosti jsou přes nějaké oslí můstky? 8-o

Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/usa-a-izrael-opustily-unesco-organizace-se-podle-nich-chova-protiizraelsky-20190101.html

1 0
možnosti
Foto

právě čtu knížku Příběhy ze starověké Palestiny- napsal ji profesor ThDr.Hans Berdtke- podrobně rozebírá archeologické nálezy z této oblasti z doby 4 500 před naším letopočtem tedy dávno před příchodem Izraelitů-už tehdy tam byla kvetoucí civilizace-a Jeruzalém má být místem setkání tří monoteistických náboženství a ne rozbuškou:-/

1 0
možnosti

"V Evropě jsme po pádu komunismu zbourali zdi a hranice mezi jednotlivými státy, v USA a Izraeli zdi naopak staví..."

On je obrovský rozdíl, pokud země po pádu komunismu vyznávají stejné hodnoty jako Západní Evropa, pak je jednoduché bourat zdi.

Ovšem žádná arabská země nechce přijmout alespoň některé základní hodnoty, které uznává Izrael a naopak NIKDY nechci, aby Izrael přijal "hodnoty" arabských diktatur. V takovém případě preferuji zdi.

11 0
možnosti

Problém je v tom, že organizace UNESCO místo toho, aby řešila problémy kulturního dědictví lidstva, se stala hlásnou troubou přesně těch politických názorů, které prezentujete Vy. UNESCO je prodchnuto antisemitskými názory, které jsou vydávány za "kritiku Izraele", a to do té míry, že přicházejí na svět rezoluce, které doslova odmítají historická fakta – například, že Jeruzalém (nebo dokonce Chrámová hora, kde stál Hospodinův chrám), má něco společného s historií Židů. Největší sponzor této organizace (USA) je terčem zcela neadekvátní kritiky, a to převážně od zemí, v nichž vládou různé druhy diktatur. Proč by měly USA podporovat organizaci, která se vůči USA vyjadřuje nepřátelsky?

Vyčítáte Izraeli, že podporuje zbrojní průmysl. Izrael je obklopen zeměmi, které mu buď otevřeně nebo skrytě vyhrožují zničením a Vy se divíte, že Izrael zbrojí?

Módou dnešních levicových aktivistů je hlásat, že za všechno zlo světa může západní civilizace, aniž si při tom uvědomují, že zbytek světa již západní civilizaci počtem obyvatel několikanásobně přečíslil. Na UNESCO se doslova přisály různé nevládní a neziskové organizace, které se tam dobře pakují a využívají peníze k hlásání svých politických názorů, zatímco památky chátrají. UNESCO už přestala financovat i Kanada a další země zřejmě budou následovat.

21 0
možnosti
Foto

jak uvádím výše, doporučuji pročíst-právě čtu knížku Příběhy ze starověké Palestiny- napsal ji profesor ThDr.Hans Berdtke- podrobně rozebírá archeologické nálezy z této oblasti z doby 4 500 před naším letopočtem tedy dávno před příchodem Izraelitů-už tehdy tam byla kvetoucí civilizace-a Jeruzalém má být místem setkání tří monoteistických náboženství a ne rozbuškou:-/ Ostatně Izrael nikdy nepopřel že jeho předci přišli na území patřící jiným-Jozue 11, 10-13 se vypravuje: (10) V oné době se Jozue obrátil a dobyl Chasór a zabil jeho krále mečem, neboť Chasór byl předtím hlavou všech těchto království (11) A zahubili ostřím meče všechny lidi, kteří v něm byli, uvalili na něj klatbu a žádná duše nezástala naživu, Chasór vypálil ohněm (12) A všchna města těchto králů Jozue dobyl a všechny krále zabil, uvalil na ně kletbu jak to příkázal Jahvův služebník Mojžíš. (13)

0 1
možnosti

J49a85k22u91b 82Š67o74l68c

9. 1. 2019 10:26

Pak se divíte, že dostáváte různé nálepky. A může být hůř, třeba hnusná antisemitka. To netvrdím, že jste, jenom by vás tak někdo mohl brzy nazvat.

6 0
možnosti
Foto

co antisemitského konkrétně v blogu nacházíte? Zmiňuji jen politiku dvou států a všeobecně známá fakta jako že zbrojní průmysl je v USA jednám z nejvýznamnějších zdrojů příjmu nebo to, že obě ztyto země staví zdi-to je proste reálný fakt a nic antisemitského na tom není-takže vámi zmiňovaná nálepka je sprosté nactiutrhání-pokud nemáte nic konkrétního k tématu tak podle pravidel slušné diskuze tu nemáte co dělat;-)Rv

0 1
možnosti

Řekl bych, že hlavním důvodem je to, že UNESCO už neplní to, co je jeho účelem.

8 0
možnosti

Takhle hloupě ujetý blog jsem už dlouho nečetl. USA i Izrael vystoupili z UNESCO právě proto, že ta organizace dlouhodobě neplní svůj cíl. Stala se, tak jako i OSN, nástrojem muslimských států a levicových progresivistů v boji proti Izraeli. Skrze UNESCO jsou financováni teroristé a na tom by se žádný slušný stát neměl podílet. Skutečnost je ovšem jiná a upřímně řečeno ostudná. Pokud tedy tyto dva vystupující státy to nemohou změnit, je v naprostém pořádku tu organizaci opustit.

22 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik