Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

USA z UNESCO už jednou vystoupily (1984), ale zase se vrátily (2003), takže nic nového pod sluncem. V poslední době USA pozastavily členské příspěvky, takže se svým vystoupením mj. vyhnuly splacení tohoto dluhu (jak uvedla jistá média).

0 0
možnosti

Dluh? USA financovaly činnost UNESCO z nějakých dvaceti procent, přitom neměly možnost ovlivnit základní směřování spolku. Proč by v tom měly pokračovat?

10 0
možnosti
JJ

J79a68n 46J84í52l24e37k

9. 1. 2019 8:59

Nejen Katolická církev, ale už i Izrael a USA se třesou. Blogerka Palková se zaměřila i na ně. Tomu se říká přesah ;-D

7 0
možnosti
Foto

pokud nemáte nic konkrétního k tématu tak je váš komentář jen dalším zbytečným výkřikem do tmy, jak je ostatně u vás už zvykem;-)

0 0
možnosti
JH

Bože, čekal jsem článek založený na faktech a důvodech proč a ne takové žvásty..... Možná byste se měla podívat na na pána Hillela Neuera na jaký žvásty s muslimských zemí musí reagovat v U.N. human rights council a na to navazující další kecy proti izraeli....

4 1
možnosti
Foto

ve vašem komentáři není nic co by se týkalo tématu takže zcela zbytečným žvástem je vaše reakce.přesto děkuji že jste se obtěžoval a moc si toho vážím-když už vám to stálo za napsání a vyjádření vašeho dojmu;-) ovšem dojmologie není totéž co smysluplné oponování

0 3
možnosti
AM

A18d28a21m 23M28a41l46ý

9. 1. 2019 8:33

Co takhle uvést důvod vystoupení USA a Izraele z UNESCO?

Ten důvod je dlouhodobý nepřátelský postoj této organizace vůči Izraeli.

Netýká se to jen UNESCO. Často je nástrojem protiizraelské politiky i Rada bezpečnosti OSN a celá OSN.

Je to v rozporu s proklamovanými hodnotami a ideály těchto organizací.

Řada zemí upírá ať už otevřeně nebo skrytě Izraeli už jen právo na existenci.

Váš blog je politováníhodný.

26 0
možnosti
Foto

politiváníhodný je váš zavádějící komentář-Současná generální tajemnice UNESCO Audrey Azoulay byla do své funkce zvolena v roce 2017 krátce poté, co prezidenT Trump zveřejnil záměr organizaci opustit. Během jejího působení ve funkci byla například spuštěna vzdělávací internetová stránka o holokaustu, nebo vůbec první vzdělávací pokyny OSN pro boj s antisemitismem. Iniciativa Azoulay, která má židovské kořeny, bývá považována za snahu bojovat proti americkým a izraelským obavám. Zástupci organizace proto uvádí, že řada důvodů, kterými Spojené státy vystoupení z UNESCO obhajují, již neplatí. Od října 2017 schválila organizace 12 dokumentů týkajících se oblasti Blízkého východu, přičemž všechny byly jednomyslně schváleny jak arabskými státy, tak Izraelem.

Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/usa-a-izrael-opustily-unesco-organizace-se-podle-nich-chova-protiizraelsky-20190101.html

0 0
možnosti
Foto

Na hraně antisemitismu, to už není jen kontroverze...

13 1
možnosti
Foto

A obě země také velmi podporují zbrojní průmysl. A není ani tajemstvím že ty nejbohatší americké rodiny bankéřů a průmyslníků jsou často židovského původu.

1 1
možnosti
MS

Naopak; zjistili, že ovlivnit postoj Unesca k Izraeli nelze.

3 0
možnosti
JF

Nesmíte na to koukat jednostranně. To totiž nebyl náhlý ači překotný, nepromyšlený odchod.

Je nutno říci, že UNESCO ve vleku arabských a propalestinských aktivistů zcela ignoruje historii a popírá základní hodnoty státu Izrael.

Jako příklad názorný bych třeba uvedl náhled na zeď nářků a chrámovou horu vůbec. A je toho daleko více.

Takže USA a Izrael prostě přestaly tolerovat přepisování dějin.

23 0
možnosti
VV

Dobrý den , no bať a ten odstavec o pomoci v rozvojových zemí bych doplnil , pomohlo by víc prezervativů , nemaj co dělat , tak se množí --> srovnejte růst počtu obyvatel za 10 let .

3 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik