Tak trochu jiné Vlasy

Kdo zaregistroval to velké V ve slově Vlasy jistě pochopil, že tohle není blog o nových módních trendech v účesech, nebo reportáž z kadeřnické soutěže, ale že mám na mysli muzikál Vlasy. Je možné, aby taková klasika překvapila?

Přiznám se, že muzikály moc nemusím, a tak když jsem byla pozvána na předpremiéru muzikálu Vlasy říkala jsem si, že jen uslyším a uvidím notoricky známou věc.  Ale byla jsem překvapená, ba dokonce nadšená. Kromě aktuálních témat jako migrace nebo genderového šílenství, které se podařilo tvůrcům do muzikálu včlenit naprosto přirozeně,  zde však zůstává silné protiválečné poselství. A to je dnes, kdy se nás opět někdo snaží vmanipulovat do reciproční nenávisti s jinými kulturami, velice aktuální. Kromě toho, že jsem si připomněla staré známé hity, dobře jsem se pobavila, chvílemi se smála a chvílemi měla husí kůži, dokonce i slzičku uronila. A tak pokud budete mít příležitost, můžu jen doporučit.

A na závěr malý postřeh-seděla jsem na balkoně, a když jsem se o přestávce podívala dolů, svítily tam desítky mobilních telefonů, jak každý hned kontroloval, jestli mu během prvního dějství nepřišla  nějaká zpráva, nebo možná posílal naopak zprávu někomu jinému, místo aby si se spolusedícím sděloval dojmy z toho úžasného představení. Jsme už na mobilech tak závislí, že ani tu chvíli v divadle nevydržíme bez spojení se světem? Naštěstí stále nás bylo dost, kteří si o přestávce radši místo kontroly esemesek dali skleničku šampaňského, a s přáteli si vyměnili názory na to, co právě viděli. Každopádně pokud myslíte, že tenhle muzikál znáte nazpaměť a nemůže vás nijak překvapit, tak věřte, že tyhle Vlasy stojí za to.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | neděle 23.9.2018 17:06 | karma článku: 16,00 | přečteno: 1091x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53