Strach z šíření islámu

Žijeme ve složité době. Dnes stačí jen vyjádřit soucit s lidmi, kteří v gumových člunech plují přes Středozemní moře a  měsíce čekají v hrozných podmínkách sběrných táborů na povolení k pobytu , a už je z vás vítač islámu. 

Přiznám se, že i já mám z šíření islámu strach-když si vybavím, kolikrát mi třeba Svědci Jehovovi vnucovali Bibli, zvonili u dveří a číhali před domem, jak postávají na ulicích a snaží se kolemjdoucí obrátit na víru, kolikrát jsem našla ve schránce nabídku na výhodnou koupi nejčtěnější knihy světa-tedy Bible, tak představa, že se to zdvojnásobí a u dveří mi budou zvonit černí bubáci a vnucovat Korán mě děsí. Z toho mám teda fakt hrůzu. Názory, že nám bude vnucen islám  a že si musíme držet své kulturní tradice  a minulost, jsou slyšet stále častěji. Snad vychází právě z těch tradic  a minulosti, kdy křesťané šířili lásku  Boží ohněm i mečem a kdo ji nechtěl přijmout tak byl vyhlazen. I dnešní mírové misie a války posledních desetiletí, Kuwajt, Irák a jinde, se dějí pod pláštíkem šíření naší západní demokracie. Takže USA a NATO, jehož jsme součástí a tudíž na všem máme zodpovědnost, desetiletí vojenskou silou vnucují muslimům něco, co třeba ani nechtějí, a ještě se divíme tomu, co se dnes děje?

Někteří muslimové, zejména ti kteří nepřemýšlí a neuvědomí si, že ne každý Američan nebo Evropan je agresor a ne každý souhlasí s tím co jeho vláda v muslimských zemých provádí, to řeší velmi drasticky.  Jako u nás máme štváče, kteří šíři nenávist, tak i na druhé straně jistě nejeden zfanatizovaný duchovní využije strachu lidí a štve je proti těm zlým křesťanským euroameričanům a bělochům, kteří již léta okupují muslimské země a nazývají to mírovými misiemi. Kdo viděl záběry z Mosulu a spousty jiných měst, kde rodiče vyhrabávají z rozbombardovaných domů mrtvolky svých dětí, umí si představit jejich zlobu a zoufalství a jak snadno asi nějaký našeptávač najde úrodnou půdu pro svá semínka náboženské nesnášenlivosti. V Evropě se dlouho mluví o rozpadu základních hodnot, do toho ekonomické výkyvy, i zde je spousta zklamaných zoufalých lidí, kteří potřebují svou zlobu na někom vylít. |Na politiky, bankéře a manažery nadnárodních společností, kteří mají na úpadku vinu, se nikdo nedostane, ti lítají v soukromých tryskáčích a brání je hordy bodygardů, tak někdo se přece najít musí, na kom si zchladit žáhu, ne?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | středa 19.7.2017 13:03 | karma článku: 17,37 | přečteno: 934x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53