Stěhování americké ambasády

Americký prezident Donald Trump rozhodl, že americká ambasáda v Praze se z Malé Strany přestěhuje na opačný břeh Vltavy do Starého města, přesněji do části zvané Josefov. Tam jak je známo, se po staletí rozkládala židovská čtvrť.

.Doník chce tímto gestem vyjádřit svou solidaritu s Izraelem utlačovaným arabskými sousedy, a vlastně s celým židovským národem. Dokonce zvažuje požádat českou vládu, aby z dané pražské části vystěhovala nežidovské obyvatelstvo a uvedla vše do stavu jaký zde panoval kdysi, kdy se zde nacházelo ghetto. Například v sedmnáctém století byla téměř čtvrtina pražské populace židovského původu, takže by bylo logické, kdyby se zde vytvořila jakási enkláva státu Izrael.  Druhá menší by pak mohla vzniknout v Třebíči.Prezident popřel že by jeho úmysly byly diktovány nějakými soukromými zištnými zájmy, třeba jako že spousta voličů v USA je židovského původu. Jde mu jen o spravedlnost a USA jakožto garant světového míru a šíření západní demokracie by se o to měly zasadit. Znepokojuje ho totiž rostoucí vlna antisemistmu v západní Evropě, a protože Česko jako jedna z mála evropských zemí hlasovala v OSN proti státu Palestina je přesvědčen, že Češi pro jeho rozhodnutí budou mít plné pochopení, a židé vyhánění z Belgie, Francie a jiných zemí, dnes už téměř ovládaných muslimy, kteří všem zakazují vepřové a nutí ženy chodit oblečené, se tak budou moci přestěhovat do Česka. Stejně jako Češi neprotestovali proti anexi Golanských výšin, nebudou jistě protestovat ani proti navrácení bývalého pražského ghetta těm, jejichž předkové zde po staletí žili.
Než mě napráskáte adminům za šíření hoaxů a poplašných zpráv, všimněte si prosím že je dneska apríl. Ten nám nezakázal ani bolševik a tak doufám, že navzdory nenápadnému okrajování svobody projevu, zákazu kouření v hospodách, EET a jiným restrikcím,zákazům, příkazům, regulacím a  opatřením, nám apríl nezakáže ani dnešní demokracie.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | pondělí 1.4.2019 8:33 | karma článku: 19,37 | přečteno: 2138x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53