Sejdeme se na smetišti

Již několikrát jsem psala o zajímavých akcích na kladenském Sletišti. Protože je to sportovní areál, měla jsem zpočátku tendenci říkat mu cvičiště. A tak když jsem nějakému Kladeňákovi řekla, že se sejdeme na cvičišti, nechápal.

Stejně tak já nechápala, když mi na dotaz jak se někam dostanu odpovídali: Jeďte tam mandelinkou číslo 606. Ale už si v novém bydlišti zvykám, a tak když slyším například, jak se děti domlouvají, že půjdou odpoledne na smetiště, už vím, že to nejsou děti bezdomovců, ale že si místní mládež překřtila Sletiště po svém.

Kouzelné bývají slety čarodějnic na jaře, k tomu jakoby bylo Sletiště stvořené, ale název je to samozřejmě odvozen o sokolských sletů, ne od sletů čarodějnic. Proto se zde také Sokolové občas také slétnou, nebo spíš sjedou autobusy z celého okolí a kladou věnce.

Nedávno byla na Smetišti -Sletišti-Cvičišti  pro změnu Zumba party. Na tu se slétly hlavně holčičky a mladé slečny, ale nakonec se přidaly a nakažlivým rytmem se nechaly strhnout i maminky a babičky.

 

Jak je vidět z poslední fotky, některé účastnice zběsilé tempo nevydržely a vzdaly to. Takhle malá píďalka se pěkně naprdla, že jí to nejde, a šla pryč. Příští rok, až ještě trochu povyroste a zesílí, to snad  zkusí znova a určitě to bude lepší.

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 8.11.2018 11:38 | karma článku: 14,01 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53