Proč ženy nežvaní o sexu tak často jako muži?

Mezi nejčastější mužské fantazie prý patří sex s dvěma atraktivními dvojčaty, nebo sex s matkou i dcerou-pokud dcera nepatří do kategorie přes 40, protože to by pak její maminka byla již důchodkyní, a o tom asi sní jen málo mužů.

Když  se žena baví s přítelkyněmi o tom, jak probíhalo první rande, ptají se jí kamarádky hlavně na to, jak vypadal, kam ji vzal na večeři, jestli přinesl květiny, co měl na sobě, o čem si celý večer povídali. Pokud o své první schůzce vypráví kamarádům muž, ptají se ho na jediné: Dala ti?

Tento zjednodušující vtípek (všechny vtípky se zakládají na stereotypních schématech a pracují s určitými archetypy, přesto ale vyjadřují určité tendence ve společnosti) celkem docela dobře ilustruje to, co je v nadpisu toho článku: Muži se o sexu baví velice často, proto třeba zmíněné sexuální fantazie rádi často veřejně reflektují, jak v médiích tak v soukromí, zatímco ženy jsou v této otázce celkově zdrženlivější. Takže víte třeba co je nejrozšířenější ženskou sexuální fantazií?

Proč o tom ženy nežvaní tak často jako muži?

Proč ženy nepotřebují barvitě líčit svým kamarádkám, jak probíhal včerejší sex?

Edita Sipeky v jedné své knize věnované ženám tento aspekt také zdůraznila: Mnohé kapitoly jejích knih totiž vznikaly na základě rozhovorů s jinými ženami: zatímco o dietách. cvičení, rodinných problémech a vztazích se ženy rozpovídaly a ochotně sdělovaly své zkušenosti, jak přišlo na sex, většina mlčela. Z toho vyplývá, že se svými kámoškami ženy o sexu nepotřebují žvanit-stačí jim podívat se jedna na druhou a podle třpytu očí a záhadného úsměvu hned poznají, že to co ta druhá včera nebo o dovolené prožila, muselo být prostě skvělé.

Také na zdejším blogu je možné tento trend vystopovat-pokud je nějaký článek se sexuální tématikou, třeba právě o zmíněných erotických fantaziích, v drtivé většině jsou autorem muži. Ale když jsem vtipem začala, tak vtipem i skončím, a dokonce takovým, který odporuje tezi, že ženy se o sexu nebaví. Protože každé pravidlo má své výjimky:

Povídá žena přítelkyni: Včera to bylo nádherné-hodinu předehra a hodinu milování.

Muž o tom samém kámošovi řekne: Včera to bylo příšerné, hodinu se mi nechtěl postavit a další hodinu jsem se nemohl udělat.

 

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 23.8.2018 8:41 | karma článku: 34,27 | přečteno: 4554x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53