Proč píšete blog?

Důvody, proč se někdo rozhodne publikovat na Idnes, nebo vůbec ve veřejném prostoru, jsou zřejmě právě tak různorodé, jako jsou i různorodá témata, o která se zde s ostatními dělíme.

Někoho zrovna trápí chřipka a tak nás informuje o jejím průběhu a léčbě, jiný má starosti s tím, že nemůže najít správného partnera, někdo bojuje s drogovou závislostí svého dítěte nebo s projevy stáří, někoho zlobí pes. A je jen na nás, jestli o svých trápeních píšeme, abychom se z nich takzvaně vypsali ve smyslu sdílená starost je menší starost, anebo naopak píšeme o něčem úplně jiném, abychom na ty své bolesti alespoň na chvíli zapomněli.

Bylo by hloupé říct o těch prvních, že se ve svých problémech jen zbytečně patlají a obtěžují jimi ostatní, stejně hloupé  je říct o těch, u nichž tušíme, proč píší to, co píší, ale neodhalí se naplno, že jsou falešní a neupřímní a snažili jsme se z nich jejich trápění za každou cenu vydolovat. Zkrátka každý jsme jiný a jinak se s životem vyrovnáváme.

Nikdy bych tomu, kdo mě informuje o své chřipce, neřekla: Nekňourej tady a podívej se na mě-otužuju se, pravidelně cvičím a jím vitamíny, na mě si žádná chřipka nepřijde.  Ani tomu, kdo stále marně hledá spřízněnou duši se nebudu smát a vytahovat: Holka podívej na mě, jsem starší ale na každém prstě mám hned několik nápadníků a ve tvém věku jsem je musela odhánět klackem. A stejně mi přijde hloupé až bezohledné ženě, která je starší než já a  potýká se s projevy přicházejícího stáří, se vysmívat a tvrdit, a že já až budu v jejím věku, za nějakých deset let, tomu budu čelit úplně jinak a s lehkostí.

Někdo tu píše proto, aby si konečně někdo všimnul, jak je talentovaný a pomohl mu prorazit, někdo už prorazil a jen si na čtenářích testuje své další texty a ověřuje své předpoklady. Někdo se snaží šířit své politické názory, někdo se podělí o své krásné zážitky z dovolené nebo vzpomínky na dětství, někdo se jen nudí a tak potřebuje nějakou duševní a intelektuální aktivitu, a další zkrátka jen rád diskutuje s ostatními, někdo rád provokuje a snaží se na sebe upozornit za každou cenu. A tak mé zamyšlení nad důvody, proč psát blog na Idnes, berte jen jako výzvu sdělit v případné diskuzi své vlastní důvody a motivaci, proč zde sdílíme společný prostor.

Tak hodně dobrých nápadů při psaní, a dobré nervy v diskuzích, pokud narazíte na někoho, kdo si na vás jen potřebuje vylít své vlastní frustrace.

Autor: Libuše Palková | pondělí 30.10.2017 11:28 | karma článku: 21,77 | přečteno: 1693x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53