Proč nám Česká televize lže?

Včera byl na Čtv 2 zajímavý dokument s názvem Intolerance, který poukazoval na to, že ženy samoživitelky to u nás vůbec nemají lehké. A nejen ony, ale ženy všeobecně-od nižších platů a důchodů až po horší pozici na trhu práce.

Před  necelým  jsem o toto téma  lehce zavadila, a hodně místních blogerů mě hned

začalo přesvědčovat, že se mýlím.

https://libusepalkova.blog.idnes.cz/c/614231/muz-nezivi-rodinu-ale-na-vine-je-zena.html

https://libusepalkova.blog.idnes.cz/c/613793/nesmet-na-plaz-v-bikinach-je-skutecne-tak-ponizujici.html

Přesvědčovat není tak přesné, spíš tvrdili že zkresluji a přeháním, že nic jako nerovnost platů neexistuje, pokud žena zůstane  s dítětem sama tak si za to vlastně může jen ona, protože si vybrala špatného partnera.

O co tedy ve zmíněném dokumentu šlo? Kromě jiného se zde říklo například, že po rozvodu je to z devadesáti procent žena, kdo se stará o děti, téměř třetina mužů  vůbec neplatí alimenty a další pak neplatí pravidelně. Na takzvané mateřské také zůstávají většinou ženy a po návratu do zaměstnání se ne všechny dostanou na původní pozici, protože většina zaměstnavatelů se obává, že v případě nemoci dětí je to opět žena, kdo s nimi zůstává doma. Naše ženy mají o téměř 20 % nižší platy než muži, podobně je to s důchody. což se od toho odvíjí.

České důchodkyně patří v Evropě mezi ty nejvíce ohrožené chudobou-zaujímají předposlední místo. Přestože vysokoškolsky vzdělaných žen v produktivním věku je u nás o deset procent víc než mužů, zaujímají nižší pozice a převládají v těch nejhůře placených oborech. Dokument byl natočen letos, takže pochybuji, že tvůrci vycházeli z nějakých zastaralých údajů

Tak nevím, informuje nás televize záměrně špatně, nebo nám dokonce lže, anebo místní blogeři ve svých komentářích úmyslně ignorují skutečnost?

 

Autor: Libuše Palková | pátek 23.2.2018 14:37 | karma článku: 39,92 | přečteno: 13709x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53