Proč blonďáci sledují porno až do konce?

Protože chtějí vědět, kterou ze dvou partnerek švédské trojky si protagonista filmu nakonec vybere za manželku a ožení se s ní.

Nedávno zde proběhla série vtípků o hloupých blondýnkách, a tak mě napadlo připomenout tuto anekdotu, aby to bylo genderově vyvážené a blonďáci se necítili ošizeni. Jestliže se všeobecně přijímá fakt, že barva vlasů má u žen vliv na jejich inteligenci, určitě to platí i opačne, tedy na blonďaté muže. U nich by to mělo platit všeobecně, protože ženy si často vlasy barví, takže když narážíte na inteligenci blondýny,  která je třeba odbarvená zrzka, ztrácí to trochu na  kouzlu a věrohodnosti. No schválně kolik znáte vtipů o hloupých blonďácích? Samozřejmě to nijak nesouvisí s blonďatou kšticí Doníka - amerického prezidenta.

Když už se na hloupost mužů nějaké narážky dělají, většinou jsou to vtipy o hloupých policistech, o židech, o homosexuálech, o romech nebo muslimech. Ale bílý heterosexuál jakoby byl téměř chráněným druhem, což připomíná výrok Martiny Navrátilové, zmíněný  v jednom mém nedávném blogu.

Stejná disproporce je v počtu anekdot o zlých tchýních a téměř neexistujících vtipech a zlých tchánech. A přitom i staříci umí být pěkně potměšilí, jedovatí a zlomyslní.

Přestože se stále mluví o diskrimanici žen, musím uznat, že muži jsou  diskriminováni také, v některých případech možná víc. Když se třeba v parku promenuje obnažený muž, hned na něj volají policii a nadávají mu do úchylů. Nahá žena naopak vzbuzuje obdiv, hned si ji všichni fotí a natáčí, často si tím slušně přivydělá. Polici na ni volají zřídka-jen když je stará, tlustá a ošklivá.

Nebo třeba soutěžím o královnu krásy se věnuje obrovská publicita, zvolené dívky se stávají celebritami, zatímco nedávná volba Muže roku  proběhla téměř bez zájmu médií. A přitom ten chudák na sobě tak makal, dvakrát denně do posilovny prý chodil, a zdaleka není tak slavný a obletovaný jako jeho ženské kolegyně. To je vůči chlapů fakt nefér

A ještě k těm vtipům o muslimech-když se tu v souvislosti s hysterií kolem vyretušování křížů a obraně náboženských symbolů připomnělo, že muslimské protesty proti karikatuře proroka s bombou v turbanu  byly považovány za směšný důkaz jejich zaostalosti a nedostatku smyslu pro nadsázku, oponenti uváděli, že zmíněný časopis si utahuje i z křesťanů. Ale vzhledem k tomu, že Francouzi jsou také křesťané, je kvalitativně jiné utahovat si sám ze sebe, nebo z někoho jiného. Možná, kdybychom stejné posměšné karikatury na papeže nebo židy viděli v arabských časopisech, brali bychom to od muslimů jako sprosté znevažování naší kultury. Když některým tak hnulo žlučí, že Lidl vyretušoval kříže z reklamního letáčku, co teprve kdyby nějaký muslimsky karikaturista opakovaně šířil časopis zesměšnující to, co je pro nás svaté?

Výše napsané samozřejmě není obhajobou fanatiků, kteří jsou pro podobné hlouposti ochotní vraždit.

Autor: Libuše Palková | pátek 15.9.2017 18:09 | karma článku: 18,22 | přečteno: 1521x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53