Plastového panáčka do každého domu

Věděli jste že na výrobu Igráčka a jeho doplňků je zapotřebí 196 forem? Nebo že existuje  324 druhů výlisků? A že se dostal až do USA a má hvězdu na chodníku slávy? A chtěli byste vědět jak vypadá Igráček nejslavnějšího Kladeňáka? 

 Nedávno jsem se nachomýtla ve Sládečkově vlastivědném muzeu na Kladně, kde probíhala výstava o Igráčkovi. Teda ne že bych byla tak infantilní a zajímala se o Igráčky, já tam šla vlastně na přednášku o netopýrech, (ačkoliv nevím jestli zájem o netopýry je o tolik dospělákovitější a jestli jsem tím váš dojem o mně vylepšila, ikdyž horší už to asi stejně být nemůže) ale každopádně když už jsem tam byla, tak jsem se na Igráčky podívala a zjistila, že to vůbec není žádná nuda. Předem se omlouvám že fotky jsou ještě méně kvalitní, než je můj standart, ale většina exponátů je ve skleněných vitrínách a tam kde dopadalo světlo a tudíž se sklo lesklo, to fakt líp nafotit nešlo. Ale zase než vás připravit o ten kulturní zážitek, to budu riskovat i ty obvyklé výtky, jaká jsem hrozná fotografka a o kolik líp byste to zvládli vy. Já vím jak jste všichni skvělí, nemusíte mi pořád opakovat, že jsem úplně nemožná. 

 

To velké kulaté je forma na výlisky jednotlivých částí Igráčka.

Že to je pro děti ráj, snad ani nemusím zdůrazňovat. Když dětičky vypadly, zkusila jsem si, jak bych jako paní Igráčková vypadala  já. Ale nic moc, ta černá mi prostě nesluší, zůstanu radši u své blond.

 

A už se dostáváme k figurce nejslavnějšího Kladeňáka, kdopak to asi bude dámy a pánové? No ano, vážení, hokejový bůh Jaromír Jágr. Už i on má svého Igráčka.

A ještě o té cestě za velkou louži.

A kdo se unavil, mohl si sednout a nějakého svého Igráčka namalovat sám podle sebe

.

Tak nevím jestli po tak vysoce intelektuálním zážitku máte ještě sílu na netopýry, snad aby to nebylo tak dlouhé, a taky tématicky čisté,nechám si ty noční létající potvůrky na příští blog.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 8.11.2018 19:21 | karma článku: 18,20 | přečteno: 841x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53