Pivo je tekutý chleba

Chléb je tragický příběh obilí, které se mohlo stát pivem, říká se. Na Kladně o víkendu proběhla akce Pohádka o chlebu, a žádná tragédie to nebyla-naopak spousta legrace. Snad proto, že souběžně se konal třídenní festival piva.

Ochutnat vzorky všech 46 piv představovaných různý mi pivovary  byla docela fuška. Ještě že to bylo rozděleno na tři dny, za jeden by se to stíhalo asi těžko.

I doprovodný program byl výživný a hudebníci sešli z pódia mezi návštěvníky, aby do programu zapojili i rozjařené publikum.

Tohodle prcka hudba tak rozparádila, že z toho padal na ústa, doufám, že byl rozjařen skutečně jen tím neodolatelným divokým rytmem a ne že mamince ucucával z půllitru.

Někteří diváci se usadili přímo na dlažbě náměstí, snad i proto, že počasí přálo a připravené stany pro případ  nepohody proto navštívili jen  za účelem doplnění zásob, jinak se všichni vyhřívali na sluničku.

Někteří dali přednosti aktivní zábavě

Napřed se kolem býka jen běhalo, pak se na něm i jezdilo, ale udržet se na něm nebyla žádná sranda

.

A když už bylo vše snědeno a vypito, byl čas přesunout se dál-v sobotu se totiž konala i muzejní noc a místní Sládečkovo vlastivědné  muzeum v Kladně pořádalo  program jako mletí obilí, opékání hadů, malování vitráží, psaní husím  brkem, drátkování, střílení prakem, draní peří, pro dospělé bylo možná zajímavější přesunout se do nedalekých Vinařic, kde se nachází hornický skanzen a ve kterém probíhaly interaktivní komentované prohlídky. Ale o tom udělám samostatný blog, protože tam toho bylo k vidění opravdu hodně. A kam se ztratila pohádka o chlebu? Vzhledem k výše řečenému, že pivo je tekutý chléb, tak to vlastně vyšlo na stejno - a když tak o tom také někdy jindy.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | neděle 20.5.2018 19:27 | karma článku: 12,81 | přečteno: 726x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53