Omamné léto na Kladně

Letošní léto je jak má být-horko, sluníčko, a přesto lidé remcají. Nechápu to, podle mě je to přesně to. co se od léta očekává. A na Kladně máme léto přímo omamné, plné akcí a hudebních produkcí, naposledy se vařilo a ochutnávalo.

Na zahradě Kladenského zámečku proběhla o víkendu akce, kde se vařilo, mlsalo trsalo. Teda někteří vařili, jiní jen mlsali a trsali, ale tak už to v životě chodí.

Soutěžilo sw v krájení cibule, jedla se kachní játra s nečekaně dobrou čekankou, vepřová panenka s karotkou, candát s hráškem, kaviárem a smetanovou omáčkou zapečený kozí sýr s brusinkami, grilované chobotničky a spousta jiných dobrot. 

Komu se nechtělo tísnit se u stánku s ukázkou mistrovského vaření, mohl vše sledovat na obřím plátně, ale kdo byl poblíž stánku měl zas šanci, že se na něj dostane ochutnávka, protože šéfkuchař několik talířů s právě uvařenými dobrotami rozdával zvědavému publiku.

A kdo už jíst nemohl, měl možnost se rozvalit do připravených lehátek a pozorovat západ slunce, a přitom odpočívat a trochu vytrávit, ty akčnější mohli nasbírané kalorie hned spálit tancem.

Každopádně tenhle způsobe léta se mi zdá být nejpříhodnější, a kdyby v našich zeměpisných šířkách bylo léto o trošku delší, tak bych se vůbec nezlobila.

Autor: Libuše Palková | pondělí 13.8.2018 10:23 | karma článku: 17,69 | přečteno: 1153x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53