- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na zahradě Kladenského zámečku proběhla o víkendu akce, kde se vařilo, mlsalo trsalo. Teda někteří vařili, jiní jen mlsali a trsali, ale tak už to v životě chodí.
Soutěžilo sw v krájení cibule, jedla se kachní játra s nečekaně dobrou čekankou, vepřová panenka s karotkou, candát s hráškem, kaviárem a smetanovou omáčkou zapečený kozí sýr s brusinkami, grilované chobotničky a spousta jiných dobrot.
Komu se nechtělo tísnit se u stánku s ukázkou mistrovského vaření, mohl vše sledovat na obřím plátně, ale kdo byl poblíž stánku měl zas šanci, že se na něj dostane ochutnávka, protože šéfkuchař několik talířů s právě uvařenými dobrotami rozdával zvědavému publiku.
A kdo už jíst nemohl, měl možnost se rozvalit do připravených lehátek a pozorovat západ slunce, a přitom odpočívat a trochu vytrávit, ty akčnější mohli nasbírané kalorie hned spálit tancem.
Každopádně tenhle způsobe léta se mi zdá být nejpříhodnější, a kdyby v našich zeměpisných šířkách bylo léto o trošku delší, tak bych se vůbec nezlobila.
Další články autora |