Nedáte si thajskou?

Když se řekne thajská-jako první většinu z nás asi hned napadne masáž, ale v poslední době se začíná objevovat i thajská zmrzlina. A zejména teď v parném létě je to téma velmi aktuální, Už jste ji ochutnali? U nás na Kladně frčí.

Zajímavá je už její příprava-směs ovoce a kokosového mléka se rozestře na spodem chlazený plát, takže směs okamžitě tuhne, a šikovný a zkušený prodavač-nebo prodavačka, ji rychlými pohyby dvěma špachtlemi zručně zpracovávají na jakési hoblinky. Ovoce se vyberete podle chuti, a jestli je to mléko skutečně kokosové jsem se radši ani neptala, abych si nekazila iluzi .Ale už jen ta podívaná stojí skutečně zato.

Tak ať si dáte thajskou, nebo italskou, nebo klasickou českou točenou, nezapomeňte si léto užívat a nenadávat pořád, že je hrozné horko. V zimě pak budete vzpomínat s nostalgií na ty krásné letní dny a litovat každé chvíle, kterou jste promarnili remcáním. A nedejte si ani kazit chuť na zmrzlinu těmi, kteří příliš zkoumají co vlastně konzumují, vědecky to rozebírají a říkají vám, že byste si na to měli radši nechat zajít chuť, protože je to plné chemie. To byste se totiž za chvíli nemohli dát skoro nic a nechat si zajít chuť na život vůbec. Ale ta thajská, když přímo před vámi prodavač drtí čerstvé ovoce, ta vypadá docela důvěryhodně nemyslíte? Pokud nezačnete dumat o tom, odkud to ovoce pochází a jakou chemii při jeho pěstování kdo použil. Tak dobrou chuť a krásné léto.

foto-archív autorky

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 9.8.2018 16:03 | karma článku: 16,49 | přečteno: 1093x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53