Naháči na Staromáku

Celou Prahu, a díky videu na internetu vlastně celý svět, pobavili poloobnažení mladíci na pomníku Jana Husa na Staroměstském náměstí. Nejen se obnažovali, ale prováděli různá necudná gesta a kroutili se, jako striptérky v baru.

Nevybrali si ke své produkci právě vhodné místo, ačkoliv to co předváděli, by bylo nevhodné na veřejnosti vůbec. Na druhé straně je pravda, že pár kroků od místa, kde proti nim zakročila policie, je plakát s dívkami, které nejsou oblečené o moc více a špulí na kolemjdoucí zadky, zatímco zmínění mladíci vystrkovali na kolemjdoucí předky.

Ale není to tak dávno, kdy jeden muž  byl za vystrčení zadku dokonce potrestán. Jen s tím rozdílem, že on zadek vyšpulil na americké vojáky, zatímco dívky z plakátu je špulí na každého, kdo jde kolem. A protože Kaprovka je dost frekventovaná ulice, od metra tam projde na Staromák spousta lidí, nedá se říci, že by to byla právě decentně umístěná reklama na služby pro pány. Ale co ostatní- malé děti, kolemjdoucí ženy? Dívky tak špulí jisté partie (není to jen zadek ale vlastně část genitálií zaobalených v růžovém hadříku) na policisty, školáky, důchodkyně, prostě na každého. Ale co kdyby šel kolem americký voják? Nebyla by to také urážka?

Chápu že masážní salóny, kabarety a veřejné domy jsou v každém velkém městě, ale musí být reklama skutečně přímo v centru, pár kroků od Staromáku? Většinou jsou pro podobné podniky vyhrazené čtvrti, nebo ulice, aby na tato místa narazil jen kdo je hledá, a nemusel s tím být konfrontován  každý, kdo jde kolem, včetně dětí a žen. Pokud se Praha prezentuje  jako "open air bordel" není divu, že zmínění opilí mladíci, kteří nejspíš z nějakého takového místa  na svou spanilou jízdu vyrazili, si prostě jen neuvědomili, kde jsou. Což je samozřejmě neomlouvá. Ale je fakt, že v záplavě polonahých ženských těl, která se valí z médií, to byla alespoň změna.

Takto vypadala stejná telefonní budka před třemi lety-jak je vidět vzrostl počet nabízených dívek-o celé dvě stovky. Zřejmě dobrý byznis.Místo slova models jsou girls-asi si modelky stěžovaly, že je to degraduje. když je modelka kladena na úroveň dívek na prodej. Změna je také v postoji, před třemi lety ukazovaly dívky celá těla, dnes převládá zřejmě jen poptávka po určitých partiích-aneb dolňáci vyhrávají na celé čáře.

libusepalkova.blog.idnes.cz/c/470032/praha-mesto-kultury.html 

foto archiv autorky

 

Autor: Libuše Palková | sobota 9.6.2018 19:29 | karma článku: 24,82 | přečteno: 1473x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53