Mužská verze metoo

Kdo si myslel, že vlna " metoo" je jen chvilková bouřka, která se přežene, se  dost mýlil. Ač je to trochu přehnané, a na můj vkus příliš vehementní, stejně podivné až neadekvátní jsou reakce, zejména té mužské polovičky lidstva.

Osobně to celé považuji za trochu přehnané, ale dá se chápat, že mnohé ženy ze strachu a studu dlouho mlčely a odvahu promluvit našly, až když je téma celosvětově protřásané. Překvapuje však snaha některých lidí to celé banalizovat.

Přitom před časem proběhla podobná vlna  metoo, dalo by se říct mužská obdoba,když mnoho lidí obvinilo s odstupem času katolické kněží, že je v dětství zneužívali. Nejeden dospělý muž se najednou pod vlivem tohoto hnutí  rozpomněl, že když byl ministrantem, jeho nadřízený ho sexuálně zneužil. Ani  zdaleka však nebyla  svědectví těchto mužů tak bagatelizována, zesměšňována a zpochybňována, že si to vymysleli z nějakých hmotných důvodů, nebo  aby se pomstili a  zviditelnili, jak tomu je u současných ženských svědectví.

Bloger pan Kavka  dokonce dává vše do souvislosti s ženami, které byly znásilněny migranty a je přesvědčen, že zatímco tyto ženy jsou umlčovány, těm druhým je poskytována přehnaná publicita. Vyplývá z toho, že pokud vás obtěžuje bílý muž, je možné že jste ho provokovala a jeto vaše vina, pokud vás obtěžuje imigrant, jste politováníhodná oběť. A tak zatímco svědectví ženy poukazující na násilí bílých bohatých mužů bývá banalizováno s tím, že si za to může sama, že si o to koledovala a nebo je to chudinka o kterou nikdo nestojí a tak si vymýšlí aby byla zajímavá, opačně to zřejmě neplatí-nikdo  si nedovolí říct, že žena násilněná imigranty je provokovala, protože s bělochy si neužila,a tak aby byla zajímavá zkusila to jinak..

To by bylo přece sprosté a necitlivé...

Opakuji že si myslím, že ty hollywoodské herečky to přehání, ale nejde jen o feminismus nebo důkaz násilí muže nad ženou, ale prosté zneužití moci-jako za komoušů vám nedali šanci pokud jste nebyl komouš. přesto mnohé ze spisovatelů a umělců, takzvaných disidentů, by nikdo nenařkl. že ze svého neúspěchu  a nedostatku talentu obviňovali režim,  a následnou slávu a pozornost si vydobyli právě tím, že se prezentovali jako oběti nenáviděného a právě svrženého komunismu. podobné schéma ale velmi odlišné závěry. Proč?

Autor: Libuše Palková | sobota 24.2.2018 18:10 | karma článku: 25,61 | přečteno: 6973x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53