Mozartovy koule

Většina z nás si pod pojmem Mozartovy koule představí čokoládovou sladkost.. V jednom pražském hotelu mají výzdobu, která sice  vypadá, jako by se inspirovala tímto proslulým pamlskem, jen s jedním malým rozdílem. Vlastně s  velkým.

Nad Mozartovou sochou se tam vznáší spousta koulí, ale jsou větší než ty klasické čokoládové, a nejsou k jídlu ale vypadají spíš jako vánoční ozdoby.
 

Při troše fantazie to může připomínat také bublinky ze šampaňského-vzhledem k tomu, že slavný skladatel se rád bavil a hýřil, ani tato interpretace se nedá vyloučit. Také by se to dalo chápat tak, že jeho hudba je opojná jako šampáňo. Konec konců se to všechno krásně doplňuje- pojídat Mozartovy kuličky, zapíjet šampaňským a přitom poslouchat jeho hudbu, to by se jeden také vznášel.

A pokud byste si chtěli Mozartovy koule udělat sami, na internetu najdete i spoustu receptů, jak na to. Nejčastěji se to dělá tak, že se obalí nugát pistáciovým marcipánem a pak obalí v čokoládě.

Nebo nugátová kulička se obalí z jedné poloviny pistáciovým marcipánem a z druhé poloviny mandlovým marcipánem. Následně se obalí v mléčné polevě a po ztuhnutí v hořké polevě.

Záleží tedy jen na vás, jaké budou vaše Mozartovy kuličky, tak jako záleží jen na vás, jakou z uvedených interpretací smyslu té výzdoby si vymyslíte.

Třeba se bude značně lišit od té mojí. Ale hlavní je mít na paměti, že skutečně záleží pouze na nás jak se budeme dívat na svět kolem sebe, jestli popustíme uzdu fantazii a jak si budeme vykládat to co vidíme. Záleží jen na nás, jak  prožijme svůj život.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | sobota 9.6.2018 9:33 | karma článku: 14,68 | přečteno: 1075x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53