Letošní Kladenské dvorky

Minulý víkend proběhla akce Kladenské dvorky, festival umění, hudby i dobrého mlsání. Protože letos slavíme výročí založení republiky, zavítal mezi nás i pan prezident, vlastně jeho dvojník a celá akce se nesla v tom duchu.

Tím duchem mám na mysli atmosféru První republiky, některé dámy nám předvedly tehdejší módu a krásné elegantní róby, nechyběli ani četníci v typických dobových uniformách, všichni obdrželi trikoloru a došlo i na zpívání hymny. Bylo to opravdu moc fajn. 

 

 

Jak vidno, žádný fešák v uniformě přede mnou neutekl. Ale kromě toho prvorepublikového slavení se samozřejmě hlavně chodilo po dvorkách a obdivovalo se umění

 Příjezd pana prezidenta na bílém koni byl velkolepý.

 

Když pak z koně sesedl,  pohladil ho a pěkně mu za svezení poděkoval. Inu prvorepubilkový kavalír

 

Neodmítl ani žádost o společnou fotku, ale pořád přitom vyřizoval telefonáty. Nevím jestli mu volali z Hradu kvůli nějaké důležité záležitosti anebo volala manželka a ptala se, kde je tak dlouho a kdy přijde k večeři. To je koneckonců také důležitá záležitost. Trikolora na mých šatech nebyla náhodou-všichni účastníci letošních Kladenských dvorků ji dostali hned na začátku trasy spolu s mapičkou.

 

Jak vidno, umění má někdy roztodivné formy a člověk se může  pouze dohadovat, co měl autor na mysli.

 pokud jste přišli s domácím mazlíčkem, nechybělo občerstvení ani pro něj, organizátoři mysleli i na tuto eventualitu. Všimněte si že modrém kyblíčku vedle bylo pár lahví od alkoholu, to zřejmě odkládali páničkové chlupatých miláčků.

Akce měla samozřejmě i svou hudební a gastronomickou část, ale o tom zas příště.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 21.6.2018 19:32 | karma článku: 11,93 | přečteno: 791x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53