Krása ženského těla

Když se zamyslíte nad texty písniček, nejen současných hitů, ale třeba i klasické lidovky, ženská krása bývá skutečně často alfou i megou mnoha textů.  Což je v podstatě dobře-jsme krásné a zasloužíme si být opěvované.

Ale je fyzická krása to jediné, co je na ženách pozoruhodné? V kolika písničkách se autor vyznává z toho, že se zamiloval do nějaké ženy protože je spolehlivá, nadaná, empatická, talentovaná, citlivá, vnímavá, chytrá,charakterní, inteligentní nebo vzdělaná? Většinou jen proto, že je krásná. Když už se zpívá o něčem jiném, než o lepých tvarech a tělesných přednostech,tak je to pracovitost, třeba jako – má milá husy pásala, prádlo v potoce máchala, popřípadě pro pírko přes plot skočila.

Protože pracovitá žena muži usnadní život a tak se chlapům vyplatí, tuto její vlastnost opěvovat, aby tím posluchačky nasměrovali tím správným a žádaným směrem.

Ale jinak se opěvuje ženské tělo, přesněji řečeno, některé konkrétní části. Ještě přesněji řečeno ty které bývají  označovány jako druhotné pohlavní znaky.

Určitě znáte tu kde se zpívá: Jak boha chci vzývat tvůj klín ... Jenže o pár slov dále se autor vyznává z toho, že by se chtěl koupat ve tvém smíchu, ale také oceňuje její ledový klid, a to, že ona je ta která vždy ví odkud kam a proč. Jinými slovy, musíte být ta chytřejší a moudřejší, abyste mu vždy poradila, být vždy veselá, abyste ho svým humorem podržela, být ledově klidná, abyste vždy zvládala situace, které on nezvládá. A k tomu mít pěknou pipku. Protože pod poetickými slovy vzývat tvůj klín se nic jiného neskrývá, než touha po mladém mase. Takže mladá holka s rozumem a psychikou zralé ženy, lolitka skřížená se starostlivou maminou.

Není to na jednu ženskou moc?

Nežádají toho od nás ti chlapi příliš? A hlavně, co za to na oplátku nabízejí?

Jen vyložení romantici opěvují i takové věci jako je barva očí nebo jemnost pleti.

O klipech provázejících současné hity radši ani nemluvit - v osmi z deseti se to jen hemží nahými ženskými těly, tverkujícími zadky, natřásejícími se ňadry a vlnícími boky. Pokud ne, tak je to pro většinu konzumentů hudby naprostá nuda a přepnou na jiný kanál. Často platí přímá úměra-čím hnusnější písnička, tím více krásných modelek, čím menší hudební nápad, tím více nahoty, čím méně not a melodičnosti, o to více sexu a erotiky. Občas není jasné, zda je to skutečně videoklip, nebo spíš záběry z nějakého pornofilmu, nemluvě o tom, že samy interpretky jsou často vyfiknuté jako šlapky

Z krásy ženského těla profitují i jiné obory umění než jen hudba a tanec. Například fotograf nebo malíř, který se léta nemůže prosadit, se rázem dobře prodává, když se na jeho obrazech či fotografiích objeví prsa, zadky a jiné části nahé ženy. Ti kdo ho dříve označovali za mazala či amatéra, najednou mluví o velkém umění.
A co teprve nahota v reklamě nebo kinematografii.To by bylo na samostatný blog, nebo hned několik,  a tak snad někdy příště.

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 9.11.2017 14:21 | karma článku: 22,19 | přečteno: 1267x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53