Kladenský salón

Bývaly časy, kdy bohaté rodiny, nebo urozené šlechtičny, pořádaly ve svém honosném sídle literární či umělecké salóny. To znamenalo, že se tam scházeli význační umělci a intelektuálové své doby, aby spolu jedli pili a diskutovali.

Myslím že je moc hezké, když se oživují tyhle ušlechtilé zvyky a tak mi připadá potěšující, že na Kladně před pár dny proběhl už osmý takový umělecký salón, který představil výtvarníky nejen z Kladna, ale z celého Středočeského  kraje. Kromě toho zde byla část věnovaná vzpomínce na Jazzovou sekci.

 Samozřejmě jako vždy to začalo projevy-pán v bílé košili je nový-nebo spíš staronový kladenský starosta. On sice nedostal nejvíc hlasů, ale díky různým zákulisním dohodám nakonec odsunul toho, který byl zvolen. Ale jak se zdá, nikomu to nevadí, to je zkrátka politika. Hlavně že se nakonec bývalý i současný starosta dohodli, protože to hned po  volbách vypadalo, že letos se na Kladně ani nebudou konat žádné vánoční oslavy. Ale podařilo se, a vše jak má být.

 Děti se u projevů nudily a válely po zemi, ale ani tohle nikomu to nevadilo .Kladeňáci jsou prostě pohodáři.

Některé obrazy ani popisky nepotřebují, jako tahle pojídačka špaget-ta je jasná naprvní pohled.

 

 Návštěvníci jak je vidět, byli přímo mezinárodní, tahle paní měla klasické kimono 

Tohle byl hodně zajímavý exponát-jakýsi labyrint z proužků zrcadla, takže jste se viděli přefiknutí na mnoho horizontálních kousků, a pokud se kolem mihl někdo jiný, došlo k nechtěnému prolnutí-opravdu zajímavý efekt.

No a schválně jak myslíte že se jmenuje obtaz za mými zády?

 

A tohle už je část věnovaná vzpomínce na Jazzovou sekci

A když jsme si všechno prohlédli, snědli a vypili, přesunuli jsme se z Kladenského zámečku do Kavárny bez konec, kde naám na závěr z´večera zahrála kapela Starej pán. No řekněte, není na tom Kladně blaze?

 

Autor: Libuše Palková | neděle 16.12.2018 16:31 | karma článku: 10,09 | přečteno: 1079x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53