Když se zadaří i sousedka vám podrží

Nedávno jsem se vláčela z obchodu domů s hrozně těžkým nákupem, a měla jsem pocit, že snad vypustím duši. Přitom jsem šla jen pro pečivo a pár jogurtů.

Ale pak jsem neodolala různým slevám a akcím, a tak jsem nakonec koupila spoustu věcí, o kterých jsem předtím ani netušila, že je potřebuju.Vlastně jsem je nepotřebovala, ale nekupte to, když se to vyplatí.Tak jsem se dřela s plnými taškami a nadávala si, proč jsem to všechna kupovala, když stejně držím pořád nějaký diety a musím hubnout. Najednou jsem si všimla, že u vchodových dveří stojí soused a odemyká. Představa že nebudu muset položit tašky na zem a hledat klíče, které jsou vždy zabordelené až někde vespod kabelky, mi dodala sil, abych zasprintovala a zaječela. "Prosím vás, byl byste tak laskav...."Soused si mě všiml a ochotně mi dveře podržel.
"Jé vy jste hodnej," rozplývala jsem se, zejména když dokonce i přivolal výtah a nabídl se, že mi s taškami pomůže..
"To by bylo abych sousedce nepomohl a nepodržel dveře, vy byste mi přece taky podržela, kdybych vás pěkně poprosil, nebo snad ne?"
Usmíval se tak lišácky že bylo hned jasné, že to nebyl nějaký hloupý přebrept....
 Vzpomněla jsem si na všechny ty hollywoodské herečky a vlnu metoo, jak některým ženám vadí i docela neškodný kompliment a napadlo mě, že ty by mu za podobný vtípek asi jednu flákly.Jenže mně to přišlo docela k smíchu a tak jsem se uchichtla jako malá puberťačka, jen abych udržela dekórum, ale sotva soused vystoupil z výtahu, začala jsem se smát na plné kolo.Jen mě napadlo,  kdyby soused nebyl mladý fešák, ale nějaký starý plešatý tlustý slizoun, jestli bych se také tak chechtala. A co teprve kdyby to byl můj šéf, a nějak si moji přízeň vynucoval příslibem nebo vyhrůžkou. Takže ony ty dámy propagující metoo možná nejsou tak praštěné, třeba jim jde kromě jiného i o to, aby se vzájemné vztahy mezi muži a ženami upravily a ubylo mužského šovinismu, třeba, aby se žena mohla mužskému komplimentu zasmát, ikdyž je trochu na hraně, aniž by se pak dotyčný bránil tím, že když se tomu smála tak si myslel, že souhlasí...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | neděle 18.3.2018 18:16 | karma článku: 24,25 | přečteno: 2579x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53