Když se rozum zastaví

Když se rozum zastaví o to rychleji se pak rozběhne, alespoň tak to říkával pan Werich. Když se člověk dívá kolem sebe  a trochu přemýšlí, rozum mu zůstává stát v jednom kuse až hrozí nebezpečí, že se mu nerozběhne už vůbec.

Kdysi jedna slečna v televizním dokumentu vysvětlovala, proč se provdala za jednoho veřejně známého muže, který je mnohokrát starší než ona.„Je férový a vím že by se za mě vždy postavil,“ tvrdila aniž by se pozastavila nad tím, že kvůli ní trochu neférově odstavil svou původní manželku.

Kromě sexy mozku, kterým ji prý zaujal zejména, ho obdivuje také pro pevný charakter a smysl pro zodpovědnost. Odložit  použitou ženu a vyměnit za novou moc zodpovědně nevypadá, ale to je konec konců každého jeho věc. Možná je to lepší než být ženatý a trápit svou manželku věčnými milostnými aférami. Dotyčný se k tomu nepostavil právě čelem, spíše zaujal postoj mrtvého brouka, tedy nijak to nekomentoval. Možná mu v jeho sexy mozku docvaklo, že čas neošálí a mladá manželka mu mládí nevrátí.

Ale je také možné, že je skutečně zodpovědný  a charakterní a nechtěl své soukromí vystavovat na veřejnosti. Kdo by ho ale odsuzoval?  Dnes je to trend, že si stárnoucí muž bere dívku, která by mohla být jeho dcerou, velký rozdíl ve věku je pro vztah určitě osvěžující a vzrušující.

Při pohledu na mladou ženu se stárnoucím mužům ještě postaví, zatímco se stejně starou okoukanou manželkou to prostě už tak snadno  nejde. A cpát se pořád Viagrou to taky nejde.Tak proč starou nevyměnit za novou?

O některých lidech se říká, že myslí rozkrokem víc než hlavou (sexy mozek je možná eufemismem pro tento fenomén) a tak není divu, když zamilovaný muž moc nepřemýšlí o tom, že si ho mladá bere třeba jen kvůli penězům a postavení.

Inteligentní muž by se do tak ponižující situace určitě dostat nechtěl a pokud  si toho vědom je a přesto na takovou hru přistoupí, tak zas asi není moc charakterní. Možná by měl přemýšlet také jak to půjde dál v budoucnu… a když pak starému mladá zahne s jiným mladým, hrdina to neustojí a hroutí se, dští síru na proradné ženské plemeno, krutě se mstí pomocí advokátů, popřípadě páchá sebevraždu. A všichni se pak ještě zastávají spíš toho opuštěného chudáka, než aby si vzpomněli na to, že předtím i on stejně ublížil své bývalé.

I nad tím rozum  zůstává stát, ale přesto nám mužská polovička lidstva bude tvrdit, že co svět světem stojí, tak to bylo, je a bude.

Ale zpět k té dívce, k natočení zmíněného dokumentu prý přistoupila proto, aby napravila  obraz povrchní dívky, který si o ní společnost, kdoví proč, vytvořila. Na otázku, čemu by se chtěla v budoucnu vyhnout, nebo čeho se obává, odpověděla, že by nechtěla přibrat. Nevím jak koho, ale mě o tom, že není povrchní zcela přesvědčila .Podobnost se skutečnými osobami není náhodná,snad není tak těžké to rozpoznat. Tento blog jsem napsala už kdysi dávno a jak to dopadlo všichni víme. Skoro by se mi chtěli říct: Neříkala jsem to?.

Když starej mladou ojede

Nikdo to tragicky nebere

starou šoupnou na vedlejší koleje

a jede se dál

On slibuje pak mladé  zlaté tele

Ona jemu modré z nebe

Uvidíme kdo koho víc ojebe

Člověka z toho srdce zebe

ale tak to prostě je

S tebou nebo bez tebe

 

 

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 16.11.2017 16:24 | karma článku: 23,85 | přečteno: 1626x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53