Ježíši to je zas povyku kolem Ježíše

Teda řeknu vám,ještě že tu hru o znásilnění muslimky Ježíšem uvedlo divadlo v Brně a ne v Praze. To by bylo řečí o pražské kavárně a zhýralých Pražácích, kteří provokují ostatní pracovité slušné  a zbožné občany naší krásné vlasti.

Nikdy mě nenapadlo se  vymezovat proti Moraváků, Severočechům, Jihočechům ani jiným Čechům, zato jsem si všimla, že mnozí se rádi vymezují proti Pražákům. Proto jsem si fakt oddychla, že ten skandál kolem znásilnění muslimky se odehrál v Brně a ne v Praze. Nuda v Brně tedy rozhodně nehrozí. 

Ale zpět k tomu divadlu- nevíme zhola nic o sexuálním životě Ježíše,byl to mladý muž a všechno je možné, už jen kolem jeho vztahu k četným učednicím a následovnicím se leccos šušká. Jisté je, že v jeho době islám neexistoval, takže to s tou muslimkou se dá brát jako sci-fi nebo metafora. Co kdyby autor místo muslimky dal do hry pro větší důraznost třeba samotného Mohameda? Jako alegorii toho, že církev s islámem za poslední staletí pěkně vyj...že nad ním vyhrála?

Jakkoliv pochybná ta hra může být,  je to celkem nepodstatné proti jiným skutečným problémům, kterým naše země čelí. Přesto vzbudila takový povyk a výzvu k sepisování petice. Jsme převážně ateistický národ nevím proč máme řešit právě tohle? Proč nesepisujeme petice proti exekutorské mafii? Proti tomu aby se politici nevyjadřovali hrubě až sprostě? Aby se zatočilo s překupníky drog, které ničí tolik mladých lidí? Aby nemocnice nemusely zavírat oddělení pro nedostatek lékařů? Nebo proti tomu, aby naše řeč byla v médiích nebyla komolena? Naopak, jeden místní bloger dělá z češtiny směšnou hatlamatilku, a přesto se  umisťuje mezi nejčtenějšími. Tohle se nám líbí? Anebo snad  vyjádření typu "myluju Ameryku" mají nějaký hlubší význam? Je to vtipné?  Podobně jako když  na Kubě nafotil ty nejošklivější  a nejtlustší ženské a udělal z toho údajně vtipný blog -kdyby nějaká černoška při dovolené v Česku nafotila ty nejtlustší a nejošklivější chlápky a udělala o tom článek s názvem třeba "Ti čeští ogaři, nejsů žádní frajeři" a na facebooku se bavila s kámoškami  nad tím, jak jsou legrační ti pupkatí plešatí chlápci se špatným chrupem, to by bylo řečí o hnusné feministce nenávidějící muže, popřípadě odporné rasistce nenávidějící bílé, či trapné puberťačce  s lesbickými sklony, která nemá co na práci než zesměšňovat ty, ke kterým příroda nebyla právě štědrá .Měříme zkrátka nestejným metrem, stejně jako u výše zmíněné hry-prorok s bombou v turbanu nám připadá vtipný, ale Ježíš znásilňující muslimku nám připadá jako naprostá sodoma gomora. Ale když jsem loni  jen zmínila, že výstava nahých spoutaných žen, na které si může návštěvník sáhnout igelitovou rukavicí není podle mě žádné umění ale urážka žen, baly jsem přesvědčována o opaku.  Je zajímavé, že urážku náboženských symbolů berou muži vážněji než urážku druhé polovičky lidstva.

Autor: Libuše Palková | pátek 20.4.2018 20:14 | karma článku: 18,65 | přečteno: 1499x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53