Jak to vypadá u prezidenta na letním bytě?

V předchozím blogu jsem se s vámi podělila o své zážitky z návštěvy zámku v Lánech a slíbila pokračování. Profesionální fotografové a milovníci kvalitní fotek by ve svém vlastním zájmu neměli radši ani dál číst a opustit prostor.

Ti které zajímá, jak jinak nepřístupné prostory prezidentské letní rezidence vypadají, a neměli čas tam  zajít ve dnech otevřených dveří, a zároveň jim nevadí, že snímky jsou amatérské, to naopak jistě přežijí.  Kromě  fotek interiérů zámku samotného, které se nevešly do předchozího blogu, jsou zde i fotky zahrady a přilehlých objektů.

 

Květinová výzdoba  zámku by sama o sobě vydala na samostatný blog, a tak jen malá ochutnávka.

Uniknout by vám neměl ani prezidentův klobouk a odlitek jeho ruky a posmrtná maska - v minulém blogu  byl detail nejen odlitku  tváře prezident Masaryka, ale i Beneše.

 

 

Tohle je kostel Jména Ježíše. Pokud nejsou dny otevřených dveří, tak se ani tam běžně dovnitř nedostanete.

Když vyjdete z kostela, cesta vás vede k neogotické stavbě koníren, kde si můžete dát občerstvení. Kromě obligátní kávy a piva třeba bramborák se zelím, grilované klobásky nebo párek v rohlíku.

Po cestě můžete potkat prezidentskou stráž a také uvidíte spoustu krásných květin.

A konečně dorazíte k rybníčku s umělým ostrůvkem, můstkem, vodotryskem a spoustou leknínů.

A konečně proslulá Plečnikova Lví fontána.

A proč je těch lvích hlav právě pět?( pokud samozřejmě  nepočítáte tu blonďatou už  trochu vypelíchanou lvici s kloboučkem). Ti lvi představují pět zemí tehdejšího Československa - Čechy, Moravu, Slezko, Slovensko a Podkarpatskou Rus.

Jó bejvávalo....

Autor: Libuše Palková | úterý 25.9.2018 17:48 | karma článku: 19,01 | přečteno: 1232x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53