Doba postfalokratická

Poslední dobou často čteme o době postfaktické, ještě nedávnovšichni řešili dobu postmoderní či postmodernistická, jednoho napadá, co všechno ještě přijde, jaké termíny a pojmy člověk ještě vymyslí. Blíží se doba postfalokratická?

V souvislosti s vlnou metoo se nabízí termín doba postfalokratická celkem logicky.

Přijde doba, kdy společnost nebudou ovládat jen muži a jejich pohled na svět?

Když přišel feminismus, zdálo se, muži pomalu ztrácí své dominantní postavení, ale samozřejmě se ho vzdávají velmi pomalu a neradi. Stále ještě všem připadá normální, že na vedoucích pozicích sedí většinou muži, stejně jako ve vládách většiny zemí.

Ač je hnutí  metoo mnohými zatracované zesměšňované a vysmívané, ukázalo jasně na jednu z příčin, proč se muži tak neradi vzdávají svých vládnoucích pozic. Peníze a moc jim dávají nejen pocit výjimečnosti a potvrzení jejich síly, ale snadnější přistup ke krásným mladým ženám.

Jakkoliv to budou popírat a uvádět spoustu jiných ušlechtilejších důvodů, proč se snaží prosadit, ovládat a manipulovat druhými, svými činy dokazují, co je jejich hlavním hnacím motorem-podívejme se na bohaté  slavné a mocné -většině z nich stojí po  boku nesrovnatelně mladší manželka.
To je také jeden z hlavních důvodů, proč se vlna metoo setkává s tak velkých odsuzováním ze strany některých mužů, kteří se cítí ohroženi. Opakuji některých, existují samozřejmě lidé, pro které existuje víc než sex, chtíč, peníze a moc.

Muži vědí, že pokud nebudou moci partnerce -ať životní či jen na pár nocí- nabídnout výhody plynoucí z jejich pozice, co jiného přiměje mladou krasavici, aby byla laskavá ke starému a ne příliš pohlednému muži? To je pravda o které se sice nehodí mluvit, a hlavně ti kterých se to týká o tom ani přemýšlet  nechtějí a radši lžou sobě i světu, ale vlna metoo na tento fenomén ukázala v plném světle.

Ale abychom skončili pozitivně-velmi poeticky to kdysi vyjádřil Onassis: Kdyby neexistovaly ženy, všechny peníze světa by neměly žádný smysl.
 

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 15.3.2018 13:30 | karma článku: 15,94 | přečteno: 2107x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53