Chci tam vyholit hashtag

Možná teď klesnu v očích zdejších čtenářek, ale přiznám se, že nechodím do žádných renomovaných vlasových ateliérů, ani špičkových kadeřnických salónů, ale  většinou si barvu i střih dělám sama.

.Nedávno jsem se zastavila před malým krámkem v naší ulici, ještě nedávno tam měl jeden milý Vietnamec potraviny, teď najednou čtu na výloze, že je tam kadeřnictví, kde berou hned bez objednání. Díky prudkému slunci  posledních horkých dní, v  kombinaci s chlorovanou vodou bazénu, se barva mých blond vlasů změnila v něco co nelze definovat jinak, než počůraná sláma. Většinou to řeším tak, že si v obchodě koupím nějakou barvu, s tajemnými názvy jako polární záře, stříbrná liška, platinová blond nebo kouřová šeď,  a doma si to napatlám na hlavu a je hotovo. Ale tentokrát jsem  měla vlasy tak vyšisované, že nic než ztmavení pomocí melíru nepřicházelo v úvahu. A na melír bych si sama netroufla, tak nezbylo, než se svěřit rukám odbornice. Odhodlaně jsem vstoupila, byly tam hned dvě, pily kafe a mlaší z nich se mě hned ujala. Po chvíli vstoupila paní se synkem.
"Můžete mu s tím roštím na hlavě něco udělat, aby na vydávání vysvědčení vypadal k světu?
Teď vstala od kafe i ta starší kadeřnice:
"Tak hup do křesla mladej, jdem na to."
Periferním zrakem jsem zahlédla, jak  zručně a bleskurychle zarostlého klučinu vyholila nad krkem i kolem uší, a jen na vrchu lebky mu nechala roztomilou čupřinu.  Vypadal trochu jako ananas.
"Nechceš nad ucho vyholit nějaký ornamement? Třeba w nebo blesk," nabízela mu. "Nebo třeba značku renaulta?" dodala šibalsky zamrkala na jeho matku, která při té představě jen ztěžka polkla. Hošík  asi netušil co tím Renaultem myslí, ale já ji v tu chvíli začala podezírat, jestli si to kafe nenaředila panákem rumu. Ticho netrvalo dlouho a kluk překvapil velmi konkrétním požadavkem. Bylo vidět, že to měl předem promyšlené.
 "Já tam chci vyholit hashtag, takhle tady vzadu," poručil odhodlaně.
"Hashtag?" žasla kadeřnice. "Co to je?"
"Tak mi dejte papír, já vám to namaluju," povzdychl prcek a zatvářil se znechuceně a nevěřícně, že je vůbec možné aby někdo neznal tak základní věci.
"Ono to je trochu jako ten renault, co jste mu nabízela," vložila se do toho  klukova matka, která se mezitím vzpamatovala z představy, jak má její synek nad uchem vyholený kosočtverec. "Jen je to položeno víc našikmo a ty linie jsou víc protažené, takže se  protínají, něco jako dva křížky položené přes sebe."
Kadeřnice pochopila, co je od ní požadováno a hned to také holícím strojkem klukovi vykouzlila přesně podle jeho představ a přání. Odcházel spokojený, a já po chvíli také. Kromě nové barvy vlasů, kterou mi šikovná kadeřnice udělala,  jsem se tak dozvěděla, co právě frčí v pánských účesech.

A pak že se v kadeřnictví probírají jen ženské drby a vyměňují recepty na bublaninu.
 

Autor: Libuše Palková | středa 27.6.2018 16:35 | karma článku: 18,04 | přečteno: 936x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53