Budou muži chodit naostro?

Kdysi feministky pálily podprsenky, aby ženy od této části oblečení osvobodily, a tak mě napadá, jestli Zemanovo pálení trenýrek, nemělo stejný význam. Že by byl pan prezident tak svobodomyslný a chtěl, aby muži chodili naostro?

V roce 1968 při protestu během volby Miss Ameriky v Atlantic City v New Jersey dochází k vytvoření mýtu tzv. pálení podprsenek. Prádlo ve skutečnosti nebylo páleno, jen odhazováno na zem a do odpadkových košů. Známý mýtus byl vytvořen a stimulován médii jako silná a symbolicky nosná asociace na pálení povolávacích rozkazů při protestech proti válce ve Vietnamu. Bez ohledu na realitu se nálepka „paliček podprsenek“ stala častým označením aktivistek za ženská práva.
Koncem 60. let je v určitých kruzích módní podprsenku nenosit. Podprsenka se stává spolu s dalšími předměty, například podvazky, symbolem ponížení ženy. V bouřlivé atmosféře 60. let probíhají manifestace za práva žen.

A tak mě napadá. když jsou teď rušené promenády miss v plavkách, jestli pan prezident nevycítil příležitost prosadit i práva mužů.Třeba za účelem, aby se víc propagovaly  přehlídky krásných mužů, když ty ženské teď budou tak zoufale nudné bez té plavkové promenády, tak by se mohlo zavést, že adepti na titul nejkrásnější mu roku, by se producírovali na pódiu bez trenýrek. Konec konců kdysi v Řecku atleti na olympijských hrách také zápolili nazí, a muži sami často tvrdí, že nahota je přece normální-zejména když nějaká žena protestuje proti přemíře ženské nahoty v médiích. A  tak by pánové mohli jít sami příkladem a vyzkoušet si, jaké to je, vystavovat své přednosti kamerám a zraku zvědavých členek  poroty, která bude adepty posuzovat jen podle rozměrů určitých částí jejich těla.

Vzhledem k tomu, jaký je náš pan prezident vtipálek, tak bych tuhle interpretaci aktu pálení trenýrek tedy vůbec nevylučovala.

zdroj-http://artikl.org/tema-mesice/jak-se-vyvijela-opomijena-soucast-zenskeho-satniku-strucna-historie-podprsenkyoj

Autor: Libuše Palková | sobota 16.6.2018 12:28 | karma článku: 16,83 | přečteno: 1441x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53