Bidet jako běžná součást koupelny

Pravidelné osprchování a důkladná čistota jsou základem toho, aby člověk ostatním voněl, protože ani sebelepší parfém nezakryje nedostatky  v hygieně  Ale ruku na srdce-kolik z nás má koupelnu tak velkou aby si mohl dovolit bidet?

Jedna z věcí, na kterou si většina Italů opravdu potrpí, jsou vůně. Někteří bývají navonění jakoby se v parfémech doslova koupali.

V této souvislosti mám zkušenost, která pro nás Čechy moc lichotivá  není -jednou mi nějaký taxikář během jízdy vykládal, že „ty špinavý taliány“ nerad vozí, protože jsou to jen trochu lepší cikáni, a že kdyby nenechávali takový slušný dýška, tak by si je do taxíku vůbec nepustil.

Dodnes si pamatuji jak ten taxikář nepříjemně páchl potem, o jeho těžkém dechu silného kuřáka nemluvě, a tak jsem se tehdy musela hodně držet abych mu neřekla,  že kdyby voněl alespoň z poloviny jako ti „špinaví taliáni“, tak by to bylo fajn.Je zajímavé od kolika Čechů, často právě těch, kteří žádné cizince blíže nikdy nepoznali, jsem slyšela podobné poznámky.

Přitom kdyby někdo provedl statistiku ohledně osobní hygieny, například jak je to s používáním bidetu, nevím, jak bychom dopadli. Zatímco v italských domácnostech je bidet běžným vybavením koupelny, mnoho Čechů ani netuší, co to je.

Dnes už naštěstí většina ubytovacích zařízení má tuto součást toalet či koupelen jako naprostou samozřejmost, ale není to tak dávno, kdy to platilo jen u luxusních hotelů, a mně bylo dost trpné nepříjemně zaskočeným turistům vysvětlovat, jak se bez této nezbytnosti můžeme obejít.

Z jejich poznámek jsem tehdy pochopila, že nás kvůli tomuto „nedostatku v kultuře hygieny“ považují za zaostalé barbary.

Autor: Libuše Palková | sobota 19.8.2017 16:28 | karma článku: 22,43 | přečteno: 1557x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53