Bělobrádek maskovaný antisemita?

Aneb daně-platit či  neplatit? Včerejší blog o daňových rájích vzbudil diskuzi, ve které někteří blogeři, spíše než aby diskutovali o  tématu samotném, nadávali autorce kvůli levicovým názorům.

Nic neobvyklého, když se někomu nějaké téma nehodí, uchýlí se k osobním výpadům, aby když už nedokáží vyvrátit logickými argumenty věc samotnou, dehonestují alespoň oponenta. Spíše než aby se vyjádřili k tomu, zda je etické, a odpovídá to představě právního a spravedlivého systému, kde mají všichni stejná práva a jsou si rovni, aby nižší třídy platili daně, zatímco elita se tomu vyhýbá pomocí daňových rájů, někteří obrátili debatu v nadávání na komunisty, jakoby to byli právě oni kdy zavedl placení daní

.http://konecnakaterina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=635388

Mnohé drobné pracovité živnostníky  přitom právě daně dokázal zruinovat, .zatímco bohatí se často měli dobře právě díky jejich neplacení´. Třeba anglická šlechta byla od daní po dlouhou dobu osvobozena, až po první světové válce jí bylo uloženo platit. Nejdříve šest procent, pak třicet plus čtyřprocentní dědickou daň. Nutno dodat že mnozí šlechtici zkrachovali. Takže pokud někdo tvrdí, že bohatí  zbohatli díky své pracovitosti, často to bylo jen díky podobným ne právě morálně čistým praktikám.

Nedávno se zde probírala otázka toho, zda by měla být od daně osvobozena i církev. Opět to vyvolalo obrovskou diskuzi. Zdá se jak jde o peníze, jde vše stranou.

http://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=624353

A pan Bělohrádek přilil olej do ohně když v tisku veřejně prohlásil, že zdanění církevních restitucí nejvíce ublíží Federaci židovských obcí. Nebude on nakonec maskovaný antisemita a snaží se tak vzbudit v lidech negativní pocity vůči určité skupině obyvatel?

 

Autor: Libuše Palková | pátek 24.11.2017 9:22 | karma článku: 25,06 | přečteno: 2214x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53