Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

YaTaky

21. 4. 2009 10:38
Bydlim nedaleko od nich ve Vitkove.

Ono je to "trochu" jinak s tim rasismem. Bila mlcici a slusna vestina je utlacovana, okradana a napadana ciganskou /zatim/ mensinou. Nemam problem s Vietnamci, kteri zde ziji take, ale mam  problemy s cigany, kteri kradou v mem obchode, rvou po nocich, moci na ulicich, nahaneji male deti, delaji proste bordel a vybydluji kdysi jiste krasne mesto, kde zili v roce 1945 z 98% Nemci. Ted je to hruza. Ti by zpatky nechteli . Je to dusledek komunisticke politiky byvaleho predsedy MNV soudruha Piskovskeho, ktery sem natahal cigany ze Slovenska na praci. Tenkrat obcas jeste delali - museli. Ale ted jen zneuzivaji soc. system hloupeho statu a smesi se nam do oci. Polehavaji pres den na namesti a pak do noci rvou a opijeji se. Mladi odsud odchazeji a i ja uvazuji o emigraci do slusneho prostredi. Meli by,ale odejit Ti, kteri tady delaji neporadky. A to nejlepe do sve pravlasti - do Indie.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

20. 4. 2009 21:46
slabší a potřební

jsou u nas predevsim ti kteri maji smulu a ziji v tam kam se zacali stahovat neprizpusobivi. Ceny jejich nemovitosti jsou na nule takze se nemohou prestehovat, proti agresivite cikanu je nikdo nebrani, jejich deti jsou prepadany tlupami vyrostku kdyz jsou do skoly, nevyspi se protoze jim pod okny vyrvavaji az do rana, atd atd.

Jestli je v CR nekdo ponechany na holickach pak jsou to oni. Nemaji zadne ministerstvo, zadna organizace tyjici z grantu se za ne nepostavi, stat dela ze nic nevi, policie si usilovne zacpava usi, media je ignoruji nebo se jim jeste posmivaji.

Bohuzel u nas jsou za obeti povazovani hlavne vyzrani agresivni cikani.

0 0
možnosti
E

EWCZ+

21. 4. 2009 12:19
Re: slabší a potřební

Jo - i Kecocab ve vsech tech sidlistich mluvi jen s Romy, starosti majority okazale ignoruje. "Maji strach" sveril se Kocab tisku. Ze strach maji taky prislusnici majority, to je mu u (Y)  Neskutecne. Ostatne cemu se divim - v USA jsou nektere soudy toho nazoru, ze zakony o "hate crime" nejsou mineny pro ochranu bilych. Pouze pro ochranu vsech ostatnich etnik pred zlymi belochy.:-©

0 0
možnosti
A

akki

20. 4. 2009 20:26
Tak dlouho

naši představitelé provozovali diskriminaci naruby, že  dnes i slušní lidé tleskají vymatlaným šílencům.:-©

0 0
možnosti
P

pitta

20. 4. 2009 23:09
Re: Tak dlouho

Souhlasím, že v Čechách je diskriminace naruby, ale politikům to jaksi nevadí. Běda, když někdo napadne cikána, to jsou všichni najednou chytří a ohání se rasismem. Langrovi nevyšel soud s DS, tak se jim chce pomstít tím, že na ni hodí incident. Jak to, že černoši Čechům nevadí a cikáni ano?/dle statistiky/. A ten sen si paní nejspíše vymyslela-takovou blbost!!

0 0
možnosti
TT

tolan

20. 4. 2009 20:01
Autorko,Vaše blouznění nepodceňujte, dejte se vyšetřit

Bylo by škoda, kdybychom přišli o autorku dříve hezkých článků, bohužel už se neopakují.

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

20. 4. 2009 17:17
dotaz

"Asi jsem nebyla sama, komu se po zrůdném rasistickém činu špatně usínalo."

Jak víte, že šlo o zrůdný rasistický čin a ne například o zrůdný vymahačský čin, zrůdný čin vyřizování účtů mezi jednotlivými cikánskými etniky, či o zrůdnou náhodu? Ona už policie z tohoto činu nějakého rasistu obvinila a soud ho odsoudil?

0 0
možnosti
FV

analytik05

20. 4. 2009 21:47
Re: dotaz

Řekl bych, že paradoxně uvažuje správně. Jak zjistila, že šlo o cikány, usoudila, že byli napadeni pravě proto, že jsou cikáni. Tak jako spousta ostatních, třeba i politiků. Je to logický důsledek vývoje neřešené cikánské problematiky, rasizmu naruby, zvýhodňování cikánů a sílící nespokojenosti ve společnosti. Je to tak samozřejmé, že jinou verzi nikdo ani nepřipouští. Potom se tedy ptám proč se jinak pořád zavírají oči a proč se problémy  nechávají zajít tak daleko. Největší zodpovědnost za tuto situaci nesou politici v prvé řadě. 

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

20. 4. 2009 15:23
trochu parafráze

Nespočet případů útoků na bílé spoluobčany ze strany Romů vyjmenovávali v televizních zpravodajstích. A co ministr Kocáb?

Žádný razantní postup, důsledné vyšetření všech případů,  odsouzení a tvrdé potrestání Romů. Žádné zařazení této citlivé problematiky jako mimořádně důležitý bod na  jednání vlády! Dočkali jsme se jen trapných a neumělých pseudohumanistických obhajob této drzé menšiny.

A kdo ochrání nás, slušnou většinu?8-o

0 0
možnosti
K

kion123123

20. 4. 2009 16:18
Re: trochu parafráze

R^;-€!

0 0
možnosti
AH

nyny.

20. 4. 2009 15:17
jen dotaz

ono je již policejně potvrzeno, že šlo o rasistický čin ?Že to nebyla msta jiné cikánské rodiny za cosi co si udělali - neudělali, unesli -neunesli, případně vymahači dluhů apod.? Pro mne osobně je to prostě jen kriminální čin, ostatní by mělo vyplynout až vyšetřováním.Tohleto vykřikování o rasismu jakmile se něco stane cikánům už mi vážně dost vadí.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

20. 4. 2009 14:58
z nasili zrodi nasili.

myslite ze snasenlivost Romu je neomezena?

0 0
možnosti
DT

DDT123

20. 4. 2009 14:13
Tento a další útoky

je odsouzeníhodný a pachatel by měl jít na pár let do vězení. Bez diskuze. Nicméně si myslím, že do velké míry za nástup neonacismu si může romské etnikum samo. Jak si jinak vysvětlit, že i mlčící většina například v Janově stojí na straně radikálů? Proč je vítají v sídlištích, kde normálně žít díky romské populaci (údajně) nejde? Víte, přijde mi, že jsme v naší společnosti zašli s tím lidumilstvím trošku za hranu a menšiny hájíme na úkor většin. Váš pohled na celou situaci je dost jednosměrně zaměřený. A svalovat vinu na politiky? Ano, proč ne - nijak romský problém neřeší. Ale ne nadarmo se mu říká problém romský... :-(

P.S. pro rýpaly - nejsem rasista ani nácek - spíše naopak.  

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

20. 4. 2009 15:32
Re: Tento a další útoky

"na pár let do vězení"? 8-o

Pokus o rasově motivovanou trojnásobnou vraždu - mimořádný trest. Nic pod  15 let by nemělo připadat do úvahy. :-PRv

0 0
možnosti
JV

georgino

20. 4. 2009 13:51
Je mi smutno,

kam až dojde nenávist. Jsem ohromen tím, že si může banda nácků beztrestně ochromit město, že soud zruší zákaz uspořádat nějaké pochody nacionalistům, přestože  uctění památky obětí je více než jasná záminka. To je nejenom Ústí nad Labem či Plzeň, ale je to pravidelně. Soudy si hrají na "spravedlivé". Jenom ta poslední "sranda" stála minimálně 6 milionů.  Další průser, Opavsko. Nešťastná rodina, tragédie dítěte, zranění lidé, dům v ... Tragédie tohoto státu, který si nedokáže poradit s terorismem, fotbalovými "fanoušky"a nechá klidně se rozvíjet extrémismus, který neumí ochránit občany. Proč neplatí všechny náklady na policii, ochranu lidí,majetku a ostatního pořadatel akce. Ten by asi pak nekecal do televize, příští rok to uspořádáme znova. Zatím jde "jenom"o romskou populaci? Co až začnou těmto napravovatelům společnosti vadit jednou staří, pak zase černovlásky, atd., atd. Tak až potom začneme tlačit na naše "představitele"? Mrazí mne, kam až to může dojít, pokud se neudělá přítrž.

0 0
možnosti
JD

pedr64

20. 4. 2009 14:03
Re: Je mi smutno,

předpokládám, že soud rozhoduje podle práva a ne podle toho, která strana sporu je mu více či méně sympatická.

0 0
možnosti