Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

29. 3. 2010 8:09
řešení nebo nové úřady?

1]nechat rodinám nízké daně, tím i více peněz - znamená to snad, že ti s menšími příjmy budou platit "nižší" daně? čili, zase se  zruší 15%a vrátí se daňové tabulky dle výše příjmu? Nebo je, dle mínění ODS současných 15% ze supermzdy už ona nízká daň co se ponechá????

2)- podpořit sociálně potřebné - tam se to nějak míchá, na straně jedné částečné úvazky , na straně druhé lepší služby. Mohlo by se to vykrýt - jedni pracovat pro druhé.Ale kdo to zaplatí, stát??

3) vyplácet jen zodpovědným (gemblerství, alkohol) - jak se to bude zjišťovat? Budou snad posílat z heren a hospod seznamy? Bude se udávat? Nosit potvrzení z místa bydliště? A co to je pití alkoholu? Větší než obvyklé? V hospodě nebo i doma?

4)  strhávání dávek neplatičů využitím institutu zvláštního příjemce- už ho máme, říká se mu exekutor. Udělá se nový úřad? Nicméně, exekutor jedná až na základě soudního rozhodnutí. Co onen nový institut, podle toho co si kdo nahlásí???

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2010 8:33
Re: řešení nebo nové úřady?

5) výplatu sociálních dávek striktně vázat - na docházku dětí, zase jakpak se to bude kontrolovat, budou posílat školy seznamy nechodičů, nebo rodiče nosit potvrzení ze školy? Prospěšné práce? Považuji to za buzeraci, tím že zametou 4x náměstí nahoru a dolu se nikomu nepomůže, ale budiž. Rekvalifikace-ano,pokud je cílená. Neboli, podnik si podá na prac.úřad požadavek na pracovníky určité profese, úřad jim zaplatí rekvalifikaci. Jinak ne.

6) -zaměstnavateli, který nelegálně zaměstná, může být odebráno oprávnění k podnikání. A taky, ze vraždu se má jít sedět. Oboje už se snad má (mělo by se) dělat dávno. Nedělejme oslavu z toho že pravicová vláda bude "jen" dodržovat zákony.

7) Cizince co nebudou dodržovat zákony, vyhoštovat. S ohledem na již vydané směrnice EU o rozmisťování imigrantů, dost starej vtip..

8)Elektronická neschopenka, zkrácení doby vyřízení důchodů a dávek.Jak pak se to udělá, rozšíří se úřady, přijmou noví úředníci??

0 0
možnosti
JH

hurkajan

29. 3. 2010 2:21
na mučidlech

zlosyn zazpíval...a Dalibora nouze naučila housti...dějiny se nám opakují i výsledek zůstane stejný jen jiné zbraně pozvednuty budou a jiné oči hledět zkrze helmy...lid vždy bude mít mezi sebou zaprodané zrádce a ideál v krvy utopen hrdinové skončí na oprátce...

0 0
možnosti
V

veit

28. 3. 2010 23:58
Sapér

Připomínám, že většinu sociálního systému vymyslel Nečasův soukmenovec sapér Vodička!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RG

gasparru

28. 3. 2010 23:12
nevěřím

Zrovna Nečas na inkriminovaném ministerstvu působil a změnilo se něco oproti oranžádám? Odpovím si sám - nezměnilo !!!

0 0
možnosti
L

Livrak

28. 3. 2010 22:57
ODS

Tak s tim přeci musí souhlasit každej, trochu mi tam haprujou ty cizinci, ale jinak všechno souhlas také.R^

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

28. 3. 2010 22:43
Samozřejmě

plný souhlas, všimněte si, jak se Paroubek tomuto tématu vyhýbá, naopak slibuje zvýšení všech dávek, kupuje si volební hlasy, což ODS nedělá !! Ale jsem spíše pesimistou, tento mazaný národ miluje bajky a sliby a bezmyšlenkoviě opět lehce spadne do pasti. Kdyby alespoň nebrali z jiných zemí další a další úředníky, a uprndané řečníky((ze Slovenska)).

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

28. 3. 2010 21:49
Se vším by se dalo souhlasit KDYBY

Kdyby to neříkala ODS . Protože z takto vybraných a ušetřených peněz nebude mít "stát " ani korunu . Modří soudruzi si totiž zvykli za svého vládnutí /rozuměj - za svého neomezeného kradení / na život jaký žijí naftoví magnáti nebo arabští šejkové bez ohledu na občany , na krizi , na státní dluh . Sám Topolánek stál poplatníky víc , než všichni důchodci v republice za několik let . A takových lumpů je ODS plná .

0 0
možnosti