Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Nejsem přezdívka

3. 1. 2011 1:02
Každý svého štěstí pyrotechnikem...

Nařizovat povinné reflexní vesty je hovadina. Každý by se měl chovat tak, aby pro svoji bezpečnost na silnici udělal maximum. A jak si to zařídí, to je čistě jeho věc.

Kdo jde za šera neřkuli za tmy v černém oblečení po silnici, je sebevrah. Přijde-li o život, je to podle mě jen přirozený výběr. 40 let řídím, a tak myslím, že vím, o čem mluvím.  

Jezdím skoro 50 let na kole. V životě jsem neměl ani přilbu ani světlo. Za celou tu dobu jsem se jedinkrát (vlastní blbostí) vymlátil tak, že jsem si zlomil nohu. Ani přilba ani světlo by tomu nezabránily. 

Když vás nějaký debil v autě předjede a okamžitě potom pro nic za nic dupne na brzdu, nezachrání vás žádné světlo. Když vás začne předjíždět blbec v kamionu, který si myslí, že když vám mezi jeho železnou obludou a svodidly stačil metr, bude stačit i dvacet čísel, nespasí vás žádná přilba.

Místo reflexních vest by měl každému fungovat mozek, který dnes musí čím dál častěji myslet i za jiné. Jinak se dnes na silnicích přežít bohužel nedá 

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

3. 1. 2011 0:23
Trvám přesto na svém názoru,

že všichni účastníci silničního provozu, tedy i chodci, by měli být na silnici viditelní. Ať již reflexní vestou, páskou, světlem, terčíkem apod. A nedělejte z toho kovbojku a nevymýšlejte si důvody, proč ne. Zejména na vesnicích kde nejsou chodníky a mezi vesnicemi se pohybuje hodně chodců, ať již místních nebo turistů, které je za ztížených povětrnostních podmínek obtížné včas zaregistrovat, i když jedete sebeopatrněji. Již deset let, denně a za každého počasí projíždím třemi vesnicemi, mezi poli a lesy, ráno před rozedněním a večer za tmy. Mám s "neviditelnými" chodci a cyklisty své zkušenosti a věřte, že vím o čem mluvím.

0 0
možnosti
PK

dolch

3. 1. 2011 0:28
Re: Trvám přesto na svém názoru,

Jestli ono by nebylo rozumnější udělat cesty a chodníky ...

0 0
možnosti
PK

dolch

2. 1. 2011 23:48
Měl bych ještě jeden dotaz

Jak by se to mělo vymáhat? Co když půjdu jen z baráku do krámu a vím, že cestou nepřecházím žádnou silnici, možná nanejvýš půjdu podchodem. Může mě policajt zastavit kdekoli na chodníku a vymáhat reflexní terčík? Nebo mě může chytnout jedině na přechodu? A co když budu přecházet s terčíkem mimo přechod, nebo bez terčíku mimo přechod?

A co když budu přecházet železniční přejezd? Neměl bych být taky povinně označen, i když strojvedoucímu to může být putna, stejně zastavit nedokáže.

0 0
možnosti
LM

KájaMařík

2. 1. 2011 23:17
No, tohle je spíš výmluva, než omluva

A přítom už to máte dávno připravené (ctrl+c, ctrl+v):

"Tisíckrát si mohu říkat, že už se nebudu do ničeho plést, že mě to nestojí za

to, že mám nervy jen jedny. Jakmile se však vyskytne nějaká pro mne alarmující

situace, zapomenu na svůj připravený scénář a za pár minut se nestačím divit, co

se mi z pusy - a následně z pera - řine..." Libuše Čiháková (3lipy.wz.cz)

0 0
možnosti

3lipy

3. 1. 2011 0:33
Re: No, tohle je spíš výmluva, než omluva

Člověk míní a ...

0 0
možnosti

neznámý pachatel

2. 1. 2011 22:58
Výpadek proudu je sviňa

Někdy opravdu způsobí ztrátu dat. Ale aby způsobil ztrátu jedné věty někde uprostřed souvislého textu, to jsem ještě neviděl. A to jsem fest ajťák.

0 0
možnosti