Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

10. 3. 2011 11:46
Prodloužení odchodu do důchodu

přinese i nárůst počtu lidí, kteří po 60 trpí různými chorobami. Celá ta opatření mi přijdou jako způsob, jak nechat lidi odkázané na existenční minimum a zamezit vyplácení prostředků formou invalidního důchodu či jiných dávek. Zdraví nemají práci, natož starší a nemocní. Zveřejnil tu někdo někdy zprávu o zdravotním stavu obyvatelstva po 60 a 65? Z toho by se mělo vycházet. Nastaví se tu určitá ideologie přidá propaganda o lidech, kteří nechtějí pracovat a seberou se peníze. A stále se tito lidé ožebračují. Ten, kdo byl dříve invalidní, tak se z něj administrativně udělá člověk zdravý s odůvodněním, že  doba pokročila a jsou různé kompenzační pomůcky. Kde na ně mají nemocní a starší vzít už nikdo neřeší.

0 0
možnosti
H

Host8

10. 3. 2011 11:34
Prodloužení odchodu do důchodu

0 0
možnosti
H

hamry

9. 3. 2011 17:29
Postiženým není co závidět

pepepo-Pořád nechcete pochopit, že invalidi jsou "postižení lidé", kteří si sami nepomohou! Místo nohou potřebují holt auto-na vozíku daleko neujedou. Pochopte to už konečně!:-)

0 0
možnosti
P

pepepo

9. 3. 2011 20:12
Re: Postiženým není co závidět

Asi to chápe každý normální. Ale vy pochopte, že mohu rozdat do výše, kolik ,mám peněz!  A peníze, co se ukradnou, nikdo z nás nemůže počítat - viz níže. I když bych také chtěl být naivní a mohl říkat: nekraďte, dejte to postiženým. Je to hloupá, žabomyší válka. Dluhy nás požerou všechny. Kdo se teď má lépe na Ukrajině, Řecku.... Hlavně lidé rozdávají, co není jejich,ale z cizího. Dejte jim svůj majetek. Můžete si vydělat. Uděláte to a půjdete příkladem? Pan stát není. Jsen to já, vy, soused, babička... Tak kdo dá první vše, co má?

0 0
možnosti
P

pepepo

9. 3. 2011 16:42
Viz níže raději souhrnně

jestliže budu poctivý pracující, vychovám dvě děti, nebudu krást a koupím byt na splátky (nekradu) před důchodem tyto věci doplatím. Mohu nějak šetřit? Když chci mít auto jako ten postižený, nějak mi nezbývá na benzín a výlety... Ale přesto postiženému platím benzín, garáž, opravy auta... Nenamítám na placení plen, vozíků, peníze na bezbariérové vstupy apod. Ale jestliže (pominu li samotné postižení) má víc jak polovina lepší zázemí než kolem 30% poctivě pracujících, kteří na postižené platí daněmi, něco tady nehraje. Ten, co dře na pilách, v lesích, v zemědělství a další přece potřebuje odpočinek , aby vydělal na postižené a sám nezkolaboval. A kolikrát nemá ani na benzín, aby dojel starým autem do práce. Není to můj případ, ale podívejte se, jak mnozí poctiví žijí. Kdo je na tom hůře finančně?

0 0
možnosti
P

pepepo

9. 3. 2011 16:56
Sejmu všechny hříchy světa

tak toto říkali fráterníci, po té komunisti a výsledkem byla bída, hlad a utrpení. Hierarchie prostě musí být a systém že dělník byl víc než profesor jsme zažili. Ano, dávám také na charitu, ale nebudu hladovět a zadlužovat se, abychom "chcípli všichni"! Možná je to víc sociální, než rozfrcat peníze a potom mít hlad všichni. A jasně že se kradlo, krade a bude se krást, loupit, zabíjet. Říci, že všechny lumpárny eliminujeme je asi trochu ujté. Krade bohatý, krade chudý, malý, tenký, tlustý a každý z nás to pozná, až když nám něco kradou, nebo ukradnou. Předem nikdo. Takže kdo je asociálnější? Ten, kdo rozdá majetek a potom jde žebrat? Nebo ten, kdo dává poctivě po kapkách a stále? Stát dal hodně a v krátkém období. Teď máme šílené  dluhy. Ale ty peníze dostali z 95% sociálové a 5% se rozkradlo. Kdo tedy má šetřit?

0 0
možnosti
P

pepepo

8. 3. 2011 22:47
Milá zlatá

myslíte, že lidé jsou většinou, promiňte, svině? Nenapadlo Vás, že když maminka bude stále dávat žebronícímu dítěti víc, než rodina vydělá, celá rodina skončí pod mostem, s dluhy a katastrofou? Nenapadlom Vás, že když náš stát byl socialističtější víc, než vydělal, že dnes prostě musí všem ukrojit? Ti postižení nebudou hladovět, umírat hlafdy a žízní. Ale nebudou mít na garáž, na benzín, na výlety stejně jako ten, kdo nemůže najít práci. Samozřejmě bych všem přál komunismus a pečené holuby, ale příroda tak prostě neexistuje. A my, i když jsme léta tvrdili, že nejsme, teď  zjišťujeme, že se bez zákonů přírody neobejdeme. Je to tvrdé, ale je to tak. Ale narozdíl od přírody tyto postižené zemřít nenecháme a jídlo a ošacení dostanou. Možná víc, než lidé zdraví propuštění před důchodem.

0 0
možnosti
HM

ladhela

8. 3. 2011 22:59
Re: Milá zlatá

R^ pěkně napsáno

0 0
možnosti
HM

ladhela

8. 3. 2011 21:30
já bych to řekla jinak

my zdraví použijeme postižené k boji proti vládě

0 0
možnosti

3lipy

8. 3. 2011 21:34
Re: já bych to řekla jinak

tohle byla poslední kapka...

0 0
možnosti
RK

romualda

8. 3. 2011 21:19
Václav Krása

Zajímavostí je, že Václav Krása je bývalý výrazně pravicový poslanec.

0 0
možnosti

3lipy

8. 3. 2011 21:26
Re: Václav Krása

Ja taky-býválá:-)

0 0
možnosti

petr66

8. 3. 2011 20:26
Normáně bych zareagoval

Co jste si zvolila to máte, ale sem se skutečně nehodí podobné výkřiky. Rozhodně jsem pro podporu postižených a přispívám, kde mohu. Pokud bude vládní snaha o uvrženi invalidů do velice složité situlace pokračovat, je vláda hodna pouze opovržení.

0 0
možnosti

3lipy

8. 3. 2011 20:45
Re: Normáně bych zareagoval

Souhlas. Kdo ale mohl tušit, že tak zvaná pravice se bude chovat jako fašistická vláda...

0 0
možnosti
JN

Jonáš2

8. 3. 2011 20:22
karma

s jednou malou připomínečkou:

Před pár fackami imunita neochrání. Bohužel mám pocit, že zde pár facek nezabere - možná tak berlí do ... (doplňte sami)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

8. 3. 2011 19:18
považuji se za pravičáka jak poleno

....ale solidarita s postiženými mi nejen nevadí, ale byl bych pro ji zvětšit a to podstatně (o min. desítky procent). Nechci být solidární s lemply a gaunery, ale solidarita s nemohoucími či handicapovanými je pro mě věc slušnosti a charakteru, nikoli pravicovosti či levicovosti.

Navíc se jedná o částku, která ekonomiku nijak neohrozí. Chtěl bych důstojné podmínky pro lidi na vozíčku a naopak tvrdší pro ty, co mají zdravé ruce a nohy. V tomto případě bych byl mezi těmi pár pravičáky, co by protest proti vládě podpořili.

0 0
možnosti

3lipy

8. 3. 2011 19:24
Re: považuji se za pravičáka jak poleno

I vám děkuji. Jsem ráda, za rozumné lidi-ať zleva, či zprava. Je mi líto Nečase...

0 0
možnosti